Connect with us

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

Huawei

Tvrtka Huawei će 22. listopada predstaviti Mate 40

Iz tvrtke Huawei su potvrdili da će Mate 40 biti posljednjih mobitel s high-end Kirin čipom, bar za sad.

Foto: Huawei

Kineski tehnološki gigant objavio je da će novu seriju Mate 40 mobitela predstaviti na virtualnom događaju 22. listopada. Detalji o događaju nisu poznati, ali očekuje se da će glavna tema na događaju biti novi do sad najmoćniji Kirin procesori koji će pokretati Huawei Mate 40 mobitele.

Iz tvrtke Huawei su potvrdili da će Mate 40 biti posljednjih mobitel s high-end Kirin čipom, bar za sad. Zbog američkih restrikcija i sankcija oko uvoza i izvoza, proizvođači čipova kao što je TSMC su se povukli, pa tvrtka sad nema više pristup najnovijim tehnologijama procesora koji bi se upotrebljavali u budućim modelima mobitela. U Mate 40 bit će ugrađen Kirin čip napravljen u 5-nm tehnologiji i za njega se očekuje da će biti brz i efikasan, ali zbog spomenutih problema budući modeli mobitela će vjerojatno imati neke druge čipove ugrađene, piše Engadget.

Za model Mate 40 očekuje se da će nastaviti fokus Mate 30 modela na fotografiji. Mobitel će imati četiri velika senzora koja bi mogla sadržavati “freeform” leće, čiji zadaci su poboljšati kvalitetu širokokutnih slika. Također, pretpostavlja se da će i selfie kamera imati dva senzora.

Još uvijek nije poznato kad će Mate 40 linija mobitela stići do korisnika, no pretpostavlja se da bi to moglo biti tek početkom sljedeće godine. Ako je taj podatak istinit, konkurencija će imati dovoljno vremena za odgovoriti na izazov koji će postaviti mobitel Mate 40.

Ostavi komentar

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Možda će vas zanimati

Huawei

Huawei će 5. studenog predstaviti novi model pametnog telefona Nova 8 SE, potvrđeno je danas putem društvene mreže Weibo. Na društvenoj mreži su objavljeni...

Huawei

Moovit već koristi više od 865 milijuna ljudi u 3.200 gradova u 106 zemalja, a aplikacija kombinira podatke operatora javnog prijevoza, mikro prijevoza i...

Novosti

Od najvećih proizvođača mobitela, samo je Apple uspio zadržati svoje pozicije.

Novosti

Clean Network program je najavljen u travnju ove godine, kao dio akcije Trumpove administracije da "zaštiti privatnost američkih građana i tvrtki".