Connect with us

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

Huawei

Tvrtka Huawei će 22. listopada predstaviti Mate 40

Iz tvrtke Huawei su potvrdili da će Mate 40 biti posljednjih mobitel s high-end Kirin čipom, bar za sad.

Foto: Huawei

Kineski tehnološki gigant objavio je da će novu seriju Mate 40 mobitela predstaviti na virtualnom događaju 22. listopada. Detalji o događaju nisu poznati, ali očekuje se da će glavna tema na događaju biti novi do sad najmoćniji Kirin procesori koji će pokretati Huawei Mate 40 mobitele.

Iz tvrtke Huawei su potvrdili da će Mate 40 biti posljednjih mobitel s high-end Kirin čipom, bar za sad. Zbog američkih restrikcija i sankcija oko uvoza i izvoza, proizvođači čipova kao što je TSMC su se povukli, pa tvrtka sad nema više pristup najnovijim tehnologijama procesora koji bi se upotrebljavali u budućim modelima mobitela. U Mate 40 bit će ugrađen Kirin čip napravljen u 5-nm tehnologiji i za njega se očekuje da će biti brz i efikasan, ali zbog spomenutih problema budući modeli mobitela će vjerojatno imati neke druge čipove ugrađene, piše Engadget.

Za model Mate 40 očekuje se da će nastaviti fokus Mate 30 modela na fotografiji. Mobitel će imati četiri velika senzora koja bi mogla sadržavati “freeform” leće, čiji zadaci su poboljšati kvalitetu širokokutnih slika. Također, pretpostavlja se da će i selfie kamera imati dva senzora.

Još uvijek nije poznato kad će Mate 40 linija mobitela stići do korisnika, no pretpostavlja se da bi to moglo biti tek početkom sljedeće godine. Ako je taj podatak istinit, konkurencija će imati dovoljno vremena za odgovoriti na izazov koji će postaviti mobitel Mate 40.

Ostavi komentar

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Možda će vas zanimati

Huawei

Huawei je početkom ovog mjeseca započeo s testiranjem treće beta verzije HarmonyOS-a, a u pripremi je još jedan test. Ova nadolazeća verzija stiže 31....

Huawei

Huawei će umjesto Android 11 operativnog sustava koristiti vlastiti Harmony OS softver

Asus

Predstavljanje nas očekuje 10. ožujka

Huawei

Huawei je obavijestio dobavljače da ove godine planira naručiti dovoljno komponenti za 70 do 80 milijuna pametnih telefona

Oglašavanje