Huawei

Vjerovali ili ne: ovo je najprodavaniji kineski mobitel u prošlom mjesecu!

Kad se broje prodani mobiteli, obično objavljujemo zbrojne liste po proizvođačima. Na takvima uglavnom vidimo ista imena iz mjeseca u mjesec, što znači da su se igrači uglavnom definirali na tržištu i da smjene u poretku mogu biti samo između već poznatih i očekivanih imena.

Evo zato jednog zanimljivog podatka koji se tiče konkretnog uređaja, koji je tijekom prošlog (desetog) mjeseca bio najprodavaniji među kineskim proizvođačima. U svoj onoj silnoj šumi proizvođača i njihovih mobitela – Xiaomi, Vivo, Cubot, Smartisan, Oppo i tko još sve ne – uređaj kojeg je kupilo najviše kupaca bio je Huawei Honor 8X.

Već smo pisali o njemu i istaknuli kakav je to kvalitetan smartfon, a očito je kako isto mišljenje dijeli i golem broj drugih ljudi. Honor 8X tako ima veliki, veliki zaslon od čak 6,5 inča. Ovaj zauzima čak 91% prednje strane uređaja, zahvaljujući inovacijama koje su srezale gornji i donji brid doslovno na crtu. Pogonsku snagu čini Kirin 710, kojeg dodatno gura 4 odnosno 6 GB radne memorije. Interna se također može birati (64 ili 128 GB), a na njoj ćete naći Android 8.1, preko kojeg je položeno Huaweijevo kućno rješenje EMUI 8.2.

>> Pogledaj koliko košta ovaj odlični mobitel!

Ono čime se ova serija mobitela dodatno ističe jesu kamere; svaki dosadašnji model imao je top kamere za svoj cjenovni razred, što se nastavilo i ovog puta. Sprijeda je senzor od 16 megapiksela, dok je straga dualna kombinacija od 20 MP odnosno 2 MP. Mrak mobitel.

Komentiraj

Pošalji odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Vrh