Pratite nas

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

Tutoriali

Kako lažirati GPS lokaciju na svom telefonu

Kako lažirati GPS lokaciju na svom telefonu

GPS na vašem pametnom telefonu ključan je za aplikacije poput vremenske prognoze i mapiranja. Ipak, ponekad praćenje može postati neugodno ili čak zastrašujuće. Bez obzira jeste li tinejdžer koji želi izbjeći roditelje ili osoba u opasnoj vezi, postoje načini kako prevariti praćenje lokacije na vašem uređaju.

Međutim, trebat će vam dodatna pomoć. Bilo da koristite Android ili iPhone, ne postoji jednostavna postavka koja će odmah promijeniti vašu virtualnu lokaciju. Morat ćete malo istražiti da bi to uspjelo.

GPS čip u vašem telefonu dizajniran je za preciznost i stalno ažurira vašu poziciju. Operativni sustav (OS) vašeg telefona zatim dijeli te podatke s aplikacijama koje trebaju informacije o lokaciji. Da biste zaobišli to, morate prevariti aplikacije da prihvate lažne GPS podatke.

Lažiranje GPS lokacije na Androidu

U Google Play trgovini postoji mnogo aplikacija za lažiranje GPS-a na Android uređajima. Koristit ćemo aplikaciju “Fake GPS Location – GPS Joystick” kao primjer.

1. Preuzmite i instalirajte aplikaciju “Fake GPS Location – GPS Joystick” iz Google Play trgovine.

2. Pokrenite aplikaciju i pomaknite se do odjeljka “Select an option to get started”. Odaberite “Set Location”.

3. Kliknite na “Click here to open the map” kako biste koristili kartu za odabir lažne lokacije. Koordinate će se pojaviti na liniji Latitude, Longitude u GPS Joysticku.

4. Pritisnite “Start”. Vidjet ćete dijaloški okvir “Draw Permission Required”. Kliknite “Go to Settings”.

5. U postavkama omogućite “Permit drawing over other apps”, zatim se vratite u aplikaciju.

6. Ponovno pritisnite “Start”. Vidjet ćete dijaloški okvir koji traži da omogućite “mock location”.

7. Da biste omogućili lažnu lokaciju, uđite u postavke svog telefona. Pronađite “Build Number” pod “Settings” > “About” i brzo ga dodirnite nekoliko puta dok ne aktivirate “Developer Mode”. Odbacite sve obavijesti o načinu rada za razvojne programere.

8. U postavkama odaberite “Developer Options”, zatim “Select mock location app” i odaberite “GPS Joystick”.

9. U GPS Joysticku ponovno pritisnite “Start”. Otvorite Google Maps ili sličnu aplikaciju da provjerite je li vaša lokacija ažurirana.

Lažiranje GPS lokacije na iPhoneu

Lažiranje GPS lokacije na iPhoneu zahtijeva više truda jer ne možete jednostavno instalirati aplikaciju. Najlakši način je korištenje računala, a ovo funkcionira samo s iPhoneima koji koriste iOS 12 ili stariji sustav.

1. Spojite svoj iPhone na računalo i instalirajte iTools. iTools ima alat pod nazivom “Virtual Location” koji omogućuje promjenu lokacije.

2. Pokrenite iTools i kliknite na “Virtual Location”.

3. Na vrhu karte unesite lokaciju koju želite lažirati i pritisnite Enter.

4. Vidjet ćete kako se vaša GPS lokacija pomiče. Kliknite “Move Here”. Možete kliknuti kartu da promijenite lokaciju.

5. Isključite iTools i odspojite iPhone. Ako vas program pita želite li zaustaviti simulaciju lokacije, odaberite “No”.

Druga opcija koja radi sa svim verzijama iOS-a iznad 8 je Dr. Fone:

1. Preuzmite Dr. Fone – Virtual Location (iOS) i instalirajte ga na svoje računalo.

2. Pokrenite program i spojite svoj iPhone. Kliknite “Get Started”.

3. Pronađite svoju trenutnu lokaciju na karti. Ako nije točno prikazana, kliknite na ikonu “Center On”.

4. Aktivirajte “teleport mode” klikom na treću ikonu u gornjem desnom kutu. Unesite željenu lokaciju i kliknite “Go”.

5. Kliknite “Move Here” da biste postavili svoju lokaciju na odabrano mjesto.

Želite da vaš telefon prikazuje da ste na drugoj lokaciji od one na kojoj se zapravo nalazite? Aplikacije za lažiranje GPS-a mogu vam u tome pomoći.

Isključivanje lokacijskih usluga

Ako želite jednostavno isključiti praćenje lokacije, to je prilično jednostavno.

Na iPhoneu idite na Postavke > Privatnost > Lokacijske usluge i prebacite gumb na “Off”. Na Android telefonima idite na Postavke > Povezivanje > Lokacija i prebacite gumb na “Off”. Imajte na umu da neke aplikacije neće raditi ispravno bez informacija o lokaciji.

Zanimljivo je znati

Falsificiranje GPS signala nije uvijek pouzdan način da zavarate ljude koji vas prate. Ako netko koristi uslugu praćenja vašeg telefona putem vašeg pružatelja usluga, aplikacije za lažiranje GPS-a možda neće sakriti vašu pravu lokaciju.

Često postavljena pitanja (FAQ) o lažnom GPS-u

Radi li lažni GPS stvarno?

Da, lažni GPS može raditi. U većini slučajeva možete prevariti aplikacije koje koriste informacije o lokaciji prihvaćanjem lažnih GPS podataka.

Kako postaviti lažnu GPS lokaciju na Androidu?

Preuzmite aplikaciju poput “Fake GPS Location – GPS Joystick”. Otvorite aplikaciju, odaberite “Set Location” i koristite kartu za odabir lažne lokacije. Idite u postavke i omogućite crtanje preko drugih aplikacija, zatim aktivirajte način rada za razvojne programere i omogućite “mock locations”.

Kako podijeliti s nekim svoju lokaciju s iPhonea?

Otvorite aplikaciju “Find My”, odaberite karticu “People” i zatim “Share My Location”. Unesite ime ili broj osobe s kojom želite podijeliti lokaciju i odaberite koliko dugo želite dijeliti svoju lokaciju.

Koja je najbolja aplikacija za lažni GPS za iPhone?

Najbolja aplikacija za lažiranje GPS lokacije na iPhoneu je “Fake GPS Location”.

Kako promijeniti svoju lokaciju pomoću aplikacije za lažni GPS?

Pokrenite aplikaciju za lažni GPS, odaberite “Set Location” i koristite kartu za odabir željene lokacije.

Možda će vas zanimati

Mobiteli

Pohvalno se piše o kineskoj kompaniji Vernee – i mi smo među takvima – čiji se telefoni diče izvrsnom kvalitetom i performansama. Jedan od...

Mobiteli

Bluboo Maya Max pametni je telefon kojeg njegova izrada, komponente i optimiziranost čine jednim od najozbiljnijih kandidata za kupovinu. Primarna, gotovo pa jedina svrha...

Mobiteli

Doogee X5 Pro je još jedan u nizu kineskih mobitela međutim realno gledajući nemaju svi love na bacanje da bi si mogli priuštiti bilo...

Mobiteli

Tvrtka Elephone upravo je pustila u pretprodaju svoj novi adut, model Elephone S7. Navedeni dolazi u dvije varijante: S7 s dijagonalom zaslona od 5,5 inča...