Leagoo

7 razloga zbog kojih biste trebali odabrati Leagoo T5c

Leagoo T5c je prvi smartfon na svijetu koji dolazi sa Spreadtrum SC9853i procesorom. To je vijest kojom je Leagoo i predstavio ovaj smartfon po prvi put još prošli mjesec, a riječ je o kineskoj proizvodnji s Intel 14nm X86 Airmont mikroarhitekturom. Uz poboljšane performanse, tu je i manja potrošnja baterije, te ostvaren balans između performansi i energetske učinkovitosti. Donosimo sedam razloga zbog kojih bi upravo Leagoo T5c mogao biti smartfon vašeg izbora.

1. Intel X86 Airmont 14nm platforma

Uz osmojezgreni 64-bitni Intel Airmont procesor s maksimalnim radnim taktom do 1,8GHz, T5c možemo smjestiti u srednji rang, i to u njegov vrh. U usporedbi s prethodnim generacijama, procesor smartfona T5c obavlja dnevne zadatke s lakoćom, a performanse su glatke; brzina je uvećana za 25 posto, a potrošnja baterije smanjena za 30 posto, dokazuju testovi. To su dobre brojke i može se očekivati neometan rad aplikacija, pa i nešto zahtjevnijih igara i drugih multimedijskih sadržaja.

U to se možete uvjeriti i sami u dolje priloženom videu:

SC9853i je za 25 posto, 36 posto i 39 posto snažniji od MTK6750 u jednojezgrenim, višejezgrenim i sveukupnim CPU performansama.

2. SPREADTRUM® dolazi s najnovijom DEPTH MAP tehnologijom

Sad govorimo o kamerama. Leagoo T5c ima dualnu konfiguraciju stražnje kamere i integriranu Depth Map tehnologiju, namijenjenu upravo dualnoj kameri. Uz povećanje sposobnosti obrade, senzori kamere s ovom tehnologijom puno bolje ostvaruju dubinu polja, efekt koji se već mjesecima u mobilnoj industriji uspoređuje s ishodima profesionalne kamere. Oba senzora imaju visoki SNR, zbog čega su fotografije snimljene ovim smartfonom bogate bojama i detaljima. Za nevjerne Tome, tu je i video:

3. Brzina preuzimanja

U usporedbi brzine preuzimanja u tri različite prilike, Spreadtrum SC9853i procesor testiran je i uspoređen s Helio P23, Kirin 970 i Snapdragon 835 čipsetima. Ovo je izvrsna usporedba, široka jer opisuje procesore četiriju različitih proizvođača, a iz priloženog grafa možete vidjeti kako je ocijenjena brzina preuzimanja, i koji procesori odnose pobjedu. Spreadtrumov čip ima najveću brzinu preuzimanja u poslovnom okruženju.

4. Kvaliteta glasovnih poziva

U usporedbi glasovnih poziva, Spreadtrum SC9853i je na drugom mjestu, odmah iza Huaweijevog Kirin 970 čipseta.

5. 5,5-inčni SHARP FHD IPS zaslon

Uz možda najpraktičniju dijagonalu zaslona od 5,5 inča, Leagoo T5c vrlo je kompetitivan, obzirom da je to veličina koju korisnici najčešće traže i kupuju. Uz to, tu je i Full HD rezolucija, kao i IPS tehnologija koja pruža široki kut gledanja, do 178 stupnjeva, što znači da praktično možete ležati u krevetu sa smartfonom polegnutim pored vas i svejedno vidjeti sve na zaslonu. To ne bi bilo moguće da zaslon nije ujedno i obrađen u 2,5D modi, odnosno blago zaobljen i odstranjenih rubova. Kakva je kvaliteta prikaza, vidi se i u gore priloženim videima.

6. Spreadtrum SC9853I, Samsung 3GB RAM i Sandisk 32GB ROM

Leagoo T5c bi po svemu sudeći trebao dostavljati vrlo zadovoljavajuće performanse. Za GPU odabrana je Mali T820, na što smo naviknuti kada govorimo o srednjerangiranim smartfonima, i u tom smislu spada među bolje opcije. Pored toga, tu je i 3GB radne memorije, sasvim dovoljno za ugodan, brz i jednostavan rad. Potencijalni problem nastupa s dostupnim prostorom za pohranu podataka – 32GB pokazala su se kao nedovoljan prostor mnogim korisnicima koji onda imaju potrebu brisati aplikacije koje rjeđe koriste, ili se na druge načine snalaziti. No, za očekivati je makar jedan nedostatak, obzirom da govorimo o smartfonu s izuzetno pristupačnom cijenom.

7. Čitač otiska prsta ISP

Senzor za očitavanje prsta koji se nalazi u ovom smartfonu vrlo je pouzdan i među najbržima u svom razredu (otključava za 0,1 sekundi). Uz Smart Touch tehnologiju i od keramičkog materijala, čitač otiska prsta uči svakim vašim pristupom uređaju te s vremenom povećava svoju preciznost.

Specifikacije za Leagoo T5c:

Zaslon: 5,5-inčni SHARP FHD IPS
CPU: Spreadtrum SC9853 1,8Ghz , Intel X86 core, 64bit
Memorija:
-RAM: Samsung 3GB
-ROM: Sandisk 32GB
Kamera:
-stražnja: Samsung 13MP + OV 2MP
-prednja: OV 5MP
Baterija: LG 3.050mAH , 5V/2A
Čitač otiska prsta: 360° , prednji
Redovna cijena: $129,99

Tijekom pretprodaje, Leagoo je u suradnji s Gearbestom ponudio popust od 30 dolara, što znači da Leagoo T5c na ovom linku možete naručiti za 99,99 dolara. Dobar deal, ili što?

Komentiraj

Pošalji odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Vrh