Leagoo

DOBAR DEAL: Leagoo Kiica Mix, jeftina kopija Mi Mix košta $109,99

Maestralni Xiaomi Mix 2 samo što nije stigao, dok će se prošlogodišnji original upisati u povijest dizajna mobilne telefonije. Ovako visoke aspiracije nema cijela vojska klonova, koja želi tek zaraditi kopirajući Xiaomijevu uspješnicu. Nekoliko takvih trenutno se prodaje na akciji na Gearbestu, pa sam izabrao najatraktivniji među njima.

Leagoo Kiica Mix trenutno košta 109,99 dolara i donosi poprilično dobre specifikacije u odnosu na cijenu. Prije svega treba (još jednom) spomenuti dizajn, dakle Leagoo je praktički prepisao iz Xiaomijeve bilježnice i ugurao jeftinije komponente.

A one su, gledajući cijenu, zaista dobre. Osmojezgreni Mediatek MTK6750T dat će vrlo pristojne performanse i bez problema će obavljati svakodnevne zadaće kao i povremeno igranje. Radne memorije ima dovoljno za bezbrižan multitasking (3 GB), dok je zapremini podataka na raspolaganju 32 GB prostora. Ako uspijete zatrpati tu cijelu ladicu, na raspolaganju vam je prostor za dodatnu memorijsku karticu. Skoro zaboravih zaslon: 5,5 inča u Full HD rezoluciji.

Osnovni komplet dakle djeluje jako dobro, no dvije stvari, čini mi se ovako odoka, vuku telefon prema dole. To je baterija, čiji mi se kapacitet čini nedovoljnim da izgura cijeli dan. 3.000 mAh će vjerojatno zahtijevati punjenje krajem dana budući da se mora brinuti o nekoliko žednih stavki: FHD zaslonu, moguće upitnoj uglađenosti Androida 7.0 (to je slučaj s praktički svim jeftinim telefonima) a i vi ćete vjerojatno stalno čačkati po njemu i nećete mu dati mira.

Druga upitna komponenta su kamere. Iako je stražnja postava dualna (13 MP + 2 MP) u praksi morate dati poprilično više novca da biste izvukli kvalitetne fotke iz mobitela – senzori iz OmniVisiona, kakve ovaj mobitel ima, ipak nisu u rangu onoga što radi Sony. Napominjem kako je i ovo isto tako očekivana boljka koju imaju svi jeftini telefoni.

>> Pogledaj ponudu za ovaj mobitel na Gearbestu

Za vrlo malo novca (cca. 680 kuna + 25% na ime PDV-a) dobit ćete mobitel vrlo pristojnih karakteristika (pod prednosti brojim dizajn, FHD zaslon, čipset, memorija) i trenutno ćete teško naći nešto bolje. Manjkavosti ima (kamere, prosječna baterija), no one su očekivane za ovu cjenovnu kategoriju. Još bih se dotaknuo popratne opreme, koja uključuje slušalice i silikonsku stražnju masku.

Komentiraj

Pošalji odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Vrh