Connect with us

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

LG

LG predstavlja novu tehnologiju savitljivih zaslona

Foto: LG

Unatoč činjenici da se LG Electronics povukao s tržišta proizvodnje pametnih telefona, i dalje je iznimno snažan u svakom drugom području. LG Chem je sada objavio da je razvio novi savitljivi materijal koji čini zaslon tvrdim poput stakla, ali i fleksibilnim poput plastike.

Tehnologije korištene u ovom procesu poboljšavaju i izdržljivost i snagu bilo kojeg savitljivog panela pa takvi mobiteli postaju sve pristupačniji.

Službeni naziv panela je “Real Folding Window”. Na prozirni PET film (termoplastični polimer) nanose se posebno razvijeni premazni materijali. Sa samo nekoliko mikrometara novog materijala s obje strane, proizvođači zaslona moći se napraviti tanku ploču otpornu na toplinu nalik na plastiku koja će osigurati bolju izdržljivost.

No, nije riječ samo o tome. LG Chem tvrdi da bi bilo koji panel mogao izdržati 200.000 savijanja te da će ova tehnologija omogućiti zaslone bez nabora. Uz to, novi materijal omogućit će savijanje zaslona i prema unutra i prema van, prenosi GSM Arena.

Nova tehnologija će se prvo pojaviti na mobilnim telefonima, a kasnije se očekuje kod prijenosnih računala i tableta.

Ostavi komentar

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Možda će vas zanimati

Oppo

Tvrtka Oppo je svoj prvi prototip savitljivog mobitela predstavila početkom 2019. godine ali još uvijek nije najavila ili lansirala gotov proizvod. Prema informacijama koje...

Xiaomi

Novi konceptni uređaj nema priključke ni fizičke tipke

OnePlus

Glasine o uređaju počele su se pojavljivati diljem interneta, a posljednje tvrdnje odnose se na zaslon OnePlus 9 modela.

LG

Kwon Bong-seok, izvršni direktor LG-a, zaposlenicima je nagovijestio da dolaze promjene.

Oglašavanje