Meizu

Meizu juriša na vrh: čak tri mobitela imat će Snapdragon 855

Iz kompanije Meizu stigao je glas kako se sredinom godine priprema premijera čak tri nova smartfona temeljena na čipsetu Snapdragon 855, najjačem čipsetu za široke mase u 2019. godini. Modeli se zovu Meizu 16s, Meizu 16s Plus i Meizu 16G. Prva dva će biti pozicionirana u flagship razred, a najuočljivija razlika bit će dijagonala ekrana: Meizu 16s imat će 6,2 inča, a Meizu 16s Plus 6,5 inča od jednog ruba zaslona do drugog. Posljednji model, Meizu 16G, bit će namijenjen igračima (“G” kao “Game”, jelte) i dodatno softverski podešen baš za takav vid zabave.

>> Više s Geek.hr: Oukitel U25 Pro (4+64 GB) za samo $99,99!

Meizu serija 16 odlikuje se velikim kapacitetom baterije, tako da se očekuje kako će i ovi uređaji imati 4 ili 5 Ah na raspolaganju. Zbog toga će dohvatiti barem jedan dan autonomije, a budući da Qualcommovi flagship čipseti osim sirove snage donose i štedljiv princip rada, sasvim je moguće da se njime ozbiljno zagazi i u dobar dio idućeg dana.

Što se tiče konkretnog datuma izlaska na tržište, u kompaniji kažu da će ih možemo očekivati tijekom petog mjeseca. Cijenom će biti pozicionirani kao i drugi flagship uređaji iz Kine – OnePlus 6T, Xiaomi Mi Mix 3, Vivo Nex – tako da sad imamo generalni pregled, očekuju se samo detalji oko dizajna. Ovo je lijepa vijest, budući da Meizu već duže vremena nije nigdje ozbiljno konkurirao osim u Kini. Ovim mobitelima pokušat će nastaviti dosadašnje prilično, hm, kilave pokušaje da se probije na lukrativno indijsko tržište. Sretno im!

Komentiraj

Pošalji odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Vrh