Meizu

Predstavljen je Meizu M6

Kako javlja Android Authority, službeno je predstavljen Meizu M6, novi pametni telefon iz kuhinje istoimenog proizvođača. Odlikuje se izrazito niskom cijenom od kakvih stotinu američkih dolara, što ni ne čudi budući da donosi tek skroman napredak u odnosu na prošlogodišnji model.

Dijagonala njegova ekrana je 5,2 inča pri HD rezoluciji (1.280×720 točaka), a pokretačka snaga mu je dobro nam znani Mediatekov čipset MT6750. Njegov osmojezgreni procesor maksimalnog radnog takta od 1,5 GHz uparen je s 2 odnosno 3 GB radne memorije (zavisno od modela); interna se također dijeli na 16 odnosno 32 GB raspoloživog prostora. Na raspolaganju je i nadogradnja odgovarajućom karticom, čime se memorija može protegnuti do 256 GB. U kapacitet baterije također se nije diralo: ima ga 3.070 mAh.

Gore nabrojane karakteristike navlas su iste kao i u slučaju Meizu M5, prethodne varijante ovoga telefona. Razliku između njih dvojice čini prednja kamera, pa će kupci sad selfieje okidati senzorom od 8 megapiksela (lani je bilo 5 MP) i otvorom blende f/2.0. Stražnja kamera opet dolazi sa senzorom od 13 megapiksela, no iz kompanije kažu kako je riječ o kvalitetnijem senzoru s naprednijim softverom. Operativnu platformu također gledamo u modernijem izdanju, jer je Android 6.0 zamijenio aktualni 7.0 Nougat.

Slabija verzija (2+16 GB) koštat će 105 dolara, dok će jača (3+32 GB) zahtijevati trideset zelembaća više. U prodaju stiže za pet dana (25.9.) i to u četiri boje: crnoj, šampanj-zlatnoj, plavoj i srebrnoj.

 

Komentiraj

Pošalji odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Vrh