Motorola

Google dobio odobrenje Kineza za kupovinu Motorola Mobilityja

Kineska vlada odobrila je 12,5 milijardi američkih dolara „tešku“ investiciju Google-a za kupovinu Tvrtke Motorola Mobility kojom će internetski div stati uz bok Apple-u.

„Drago nam je da je dogovor dobio odobrenje u svim jurisdikcijama“, kazali su jučer iz Motorole za telegraph, dodajući da „očekuju neposredno potpisivanje ugovora“.

Ovim poslovnim proširenjem su-osnivač Googlea i izvršni direktor Larry Page moći će bolje pozicionirati kompaniju na globalnom tržištu, ali i ozbiljnije konkurirati Appleovom iPhoneu. Također, Google će kupovinom Motorole steći pravo na 17.000 patenata čime je stvorena solidna zaštita za uređaje s Android operativnim sustavom u potencijalnim sudskim sporovima.

„Naš stav od početnih dogovora da preuzmemo Motorola Mobility do danas se nije promijenio i radujemo se sklapanju ugovora“, potvrđeno je iz Googlea.

Europa i Sjedinjene Države također su dale „zeleno svjetlo“ korporacijskom preuzimanju, kojim Google postaje konkurent ostalim proizvođačima Android uređaja, poput Samsunga i HTC-a. Uvijet kineske vlasti bio je da Android OS bude besplatan i dostupan javnosti u narednih pet godina, za vrijeme kojih će Google u Kini podnositi izvješća nezavisnom nadzornom tijelu.

Komentiraj

Pošalji odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Vrh