Connect with us

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

Motorola

Google dobio odobrenje Kineza za kupovinu Motorola Mobilityja

Kineska vlada odobrila je 12,5 milijardi američkih dolara „tešku“ investiciju Google-a za kupovinu Tvrtke Motorola Mobility kojom će internetski div stati uz bok Apple-u.

„Drago nam je da je dogovor dobio odobrenje u svim jurisdikcijama“, kazali su jučer iz Motorole za telegraph, dodajući da „očekuju neposredno potpisivanje ugovora“.

Ovim poslovnim proširenjem su-osnivač Googlea i izvršni direktor Larry Page moći će bolje pozicionirati kompaniju na globalnom tržištu, ali i ozbiljnije konkurirati Appleovom iPhoneu. Također, Google će kupovinom Motorole steći pravo na 17.000 patenata čime je stvorena solidna zaštita za uređaje s Android operativnim sustavom u potencijalnim sudskim sporovima.

„Naš stav od početnih dogovora da preuzmemo Motorola Mobility do danas se nije promijenio i radujemo se sklapanju ugovora“, potvrđeno je iz Googlea.

Europa i Sjedinjene Države također su dale „zeleno svjetlo“ korporacijskom preuzimanju, kojim Google postaje konkurent ostalim proizvođačima Android uređaja, poput Samsunga i HTC-a. Uvijet kineske vlasti bio je da Android OS bude besplatan i dostupan javnosti u narednih pet godina, za vrijeme kojih će Google u Kini podnositi izvješća nezavisnom nadzornom tijelu.

Ostavi komentar

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Oglašavanje

Možda će vas zanimati

Novosti

Funkcionira slično kao i drugi bankarski trojanci, a najveća razlika je u tome što cilja više aplikacija od svih svojih prethodnika.

Aplikacije

Nakon sedmogodišnje pauze, ovo je čak drugi Crash Bandicoot najavljen ove godine.

Aplikacije

Stručnjaci su otkrili da kineski hakeri koriste četiri alata za prikupljanje podataka s Android mobitela, a u pitanju su SilkBean, DoubleAgent, CarbonSteal i GoldenEagle.

Novosti

Google je odlučio ubaciti Meet kao posebnu i poprilično veliku tipku u donjem dijelu Gmail sučelja.

Oglašavanje