Motorola

Motorola Cliq


Motorola Cliq dizajnirana je za korisnike s velikim krugom prijatelja, držeći korisnika u kontaktu sa svima čitav dan. Koristeći novu tehnologiju iz Motorole nazvanu MotoBlur, Cliq omogućava tekstualne poruke, e-mail uslugu, instant dopisivanje, razmjenu slika i mnoge ostale usluge koje su dostupne na početnom ekranu.

Cliq je klasičnog crnog dizajna, a najveći dio njega čini zaslon. Uređaj je jedinstven po rubovima, sa karakterističnom bijelom linijom. Za korisnike koji manje gledaju na izgled, postoji i verzija sa crnom linijom po rubu. Uređaj je dimenzija 114 x 58 x 16 mm i teži 163 grama, čime spada među teže uređaje na tržištu. QWERTY tipkovnica se izvlači ispod uređaja,a ljubitelji tekstualnih poruka trebat će malo vremena da se naviknu da je navigacijska tipka u lijevom djelu tipkovnice.

Cliq ima 5 megapikselnu kameru, koja ga smješta među top uređaje, odmah uz Motorola Droid uređaj. Slike dobivene ovim uređajem su čiste i pune boja. S obzirom na dobru kameru, možemo reći da nas video snimanje razočarava. Najveći dio uređaja čini njegov 3.1 inčni zaslon rezolucije 320 x 480 piksela. Zaslon je velik, ali nije baš širok, što znači da će se uređaj prilikom gledanja videa morati okrenuti na stranu i zbog toga korisnik mora imati obje ruke na uređaju, što nije jako praktično.

Zanimljiva opcije na Cliq-u je glasovno biranje, kojim birate brojeve kontakta glasom, umjesto tipkanja. Melodije zvona se mogu skidati s interneta i to u formatima: AAC, AAC+, eAAC, eACC+ i MP3. Cliq može reproducirati glazbu u AAC, MP3, WAV, MIDI, AMR NB i AAC+ formatima, a video formati koji su podržani su: MPEG4, 3GP, MPEG4, H.264 i H.263. Kvaliteta zvuka kod poziva je dosta dobra, a slušalice koje dođu uz uređaj čine slušanje glazbe ugodnim.

Microsoft Excel, Word i PDF dokumenti mogu se obrađivati, međutim Microsoft Office 2007 ne mogu se čitati. Slike u formatima BMP, PNG, GIF, JPEG, i GIF mog use primati na mailove.

Korisnik kojem društvene mreže ne predstavljaju mnogo toga u životu neće na ovom uređaju dobiti puno tehnologije, dok će oni koji vole SMS i chat doći na svoje. Aplikacije za društvene mreže predstavljaju veliki dio softvera na Cliqu.

Na uređaju postoje aplikacije za Android store gdje korisnik može kupovati mnogobrojne aplikacije napravljene za ovaj uređaj. Iako je većina tih aplikacije napravljena od strane ljudi koji su specijalizirani za takvu vrstu posla, među aplikacijama se ipak može naći onih koje su korisne.

Cliq ima dvije opcije spajanja na Internet i to putem Wi-Fi-a ili putem 3G mreže, a brzine koje se postižu su do 7.2 Mbps. Web pristup omogućen je i kroz MotoBlur opciju pomoću koje korisnici mogu gledati čitave web stranice u HTML-u. Pomoću MotoBlur-a mogu se sinkronizirati informacije i poruke sa Gmaila, Googlea, Facebooka, MySpacea, Twittera, Yahoo Maila itd.

Zbog MotoBlur opcije, Cliq treba dosta mjesta za pohranu. Iako 256MB nije malo, ipak će osobe koje koriste sve opcije ovog uređaja trebati dosta više memorijskog prostora. Srećom, Motorola uz uređaj odmah isporučuje i memorijsku microSD karticu. Spajanjem uređaja putem micro USB 2.0 kabela, omogućena je sinkronizacija informacija, glazbe, obaveza, mailova itd.

Cliq je dobar uređaj za one koji žele stalno biti u kontaktu sa prijateljima bez gašenja jedne, a paljenja druge aplikacije, jer Cliq ima sve to dostupno na jednom mjestu. Ostalim korisnicima se neće svidjeti premalen zaslon i prevelika podređenost društvenim mrežama.


Komentiraj

Pošalji odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Vrh