Connect with us

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

Motorola

Motorola RAZR foldable – povratak klasika u novom ruhu

Sada već davne 2004. na tržište je došao Motorolin RAZR V3 i odmah postao hit zbog svog zanimljivog dizajna i solidnih mogućnosti za ono vrijeme. Tokom iduće 4 godine prodano je više od 130 milijuna primjeraka i tako je postao najprodavaniji preklopni mobitel svih vremena.

Od prosinca 2018. kruže glasine o novoj verziji legendarnog RAZR uređaja, tj. otkad je Motorola, sada u vlasništvu Lenova, patentirala smartphone koncept sa sklopivim ekranom.

Tehnologija fleksibilnog, sklopivog ekrana jedan je od najvažnijih trendova bliske budućnosti. Huawei, Xiaomi, Samsung i drugi već imaju i prikazuju uređaje s tim tipom tehnologije. No, ti uređaji nisu bez mana ili tzv. “dječjih bolesti”. Nedavno je objavljeno na TechCrunch-u da i nova verzija Samsung Galaxy Fold-a i dalje ima problema sa ekranom uz one već prethodno riješene, problemi s ekranom su se pojavili nakon samo jednog dana korištenja.

Unatoč svemu, razvoj te tehnologije i dalje ide naprijed, a u tu utrku se uključila i Motorola. Uz potpuno drukčiji dizajn od onog dosad predstavljenog od strane konkurencije, novi RAZR će zacijelo naći svoju publiku. Ono što najviše zapinje za oko je savijanje po horizontalnoj osi, za razliku od dosadašnjih modela koji to rade po vertikalnoj osi. Rezultat tog načina savijanja je manji uređaj, kompaktniji i “prenosiviji”. Informacije kolaju o ekranu veličine 6.2″ ili 6.5″ eventualne rezolucije 876 x 2142 sa odnosom stranica od 22:9, a vanjski ekran navodno od 1″, rezolucije 800 x 600 u 4:3 odnosu. Sklopivi ekran će izrađivati korejska tvrtka Kolon.

Sudeći po glasinama na svemrežju, Motorola će imati sve spremno za predstavljanje i lansiranje ovog modela tokom 2019. godine. Navodno je čak sve bilo spremno i za ovo ljeto, ali su čelnici Lenova tj. Motorole odlučili pričekati sa predstavljanjem da bi se rješili neki problemi, poboljšala struktura samog uređaja i možda smirio veliki hype. Testerima i recenzentima će vjerojatno biti dostupan još u 2019., a prodaja “puku” će započeti 2020.

Cijena će navodno biti oko $1500, što je jeftinije od konkurencije u ovom segmentu, ponajviše zbog “omanjeg” ekrana. Konfiguracija hardvera će, navodno, spadati u srednji razred.

 

Ostavi komentar

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Možda će vas zanimati

Motorola

Motorola Moto G50 pojavio se jučer na TENAA listingu, otkrivajući svoj izgled svijetu. Sada su se pojavili renderi za medije, koji potvrđuju ono što...

Novosti

Stručnjaci s web stranice Tom's Guide proveli su poseban test kako bi utvrdili koji mobiteli zaista imaju bateriju koja najduže traje.

Motorola

Tvrtka Motorola je još u rujnu predstavila Moto E7 Plus, ali manji model tek treba stići na tržište. Riječ je od modelu Moto E7...

Oglašavanje