Motorola

Motorola se upravo upucala u oba koljena, evo kako

Motorola zna kako se odreći kupaca: prije tri dana pompozno je objavila listu svojih pametnih telefona koji će biti nadograđeni na Android 8.0 Oreo. Na njoj je nabrojano ukupno deset uređaja iz serija Moto G, Moto X i Moto Z, a novi softver dobit će tijekom jeseni.

Među navedenim telefonima (da sad ne nabrajam modele) nema Moto G4, iako je Motorola svojevremeno reklamirala kako će i on biti prebačen na Oreo. Informacije radi, Moto G4 je originalno stigao s Android 6.0 Marshmallow, da bi početkom godine bio nadograđen na 7.0 Nougat. Ispostavlja se da je Motorola lažnim reklamama navela potrošače da ga kupe, što im se sada obija o glavu.

Kako internet nije komad papira kojeg se može sakriti u ladicu, vrlo brzo su počele iskakati stare reklame o ovome modelu gdje se jasno vidi obećanje proizvođača o planiranoj nadogradnji, a koje su objavili gnjevni kupci. Prva se fotografija odnosi na promotivni materijal (na španjolskom), gdje se obećava prijelaz s Androida 6.0 prvo na sedmu, a zatim i na osmu iteraciju Googleova OS-a čim postane dostupan; isto možete pročitati na engleskom na naslovnoj fotografiji. Druga fotka (na dnu teksta) pokazuje razgovor na Twitteru između Motorole Indija i korisnika koji se raspitivao o budućim nadogradnjama.

Bit će kako ovaj proizvođač ima priličnih problema s prelaskom na novije verzije Androida, na što se sad nadovezao (sasvim očekivani) bijes kupaca. Strasti su se dodatno razbuktale kad se primijetilo kako Motorola mijenja i uklanja stare promo-materijale, kako bi sklonila bilo kakav spomen o Moto G4 i Androidu 8.0 Oreo. Ajme Motorolo, ovo ti nije trebalo.

Komentiraj

Pošalji odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Vrh