Nokia

Carevo novo ruho: odlična Nokia X6 košta manje!

Nekad davno, ime Nokia snažno je odzvanjalo u svijetu mobitela. U međuvremenu su nestali, potonuli zajedno s nevoljenim sustavom Windows Phone, da bi se pred dvije godine ponovno pojavili uz puno pompe.

U pola desetljeća, koliko ih nije bilo, puno se toga promijenilo. Nema više niti jednog od nekadašnjih velikih igrača – ili barem ne znače puno – dok dominiraju pametni telefoni iz Kine. Nokia još uvijek traži svoje mjesto pod suncem, a na tom im putu može pomoći izvrsni mobitel Nokia X6.

Stare su Nokie bile izvanredno robusne, gotovo nepoderive. I dan-danas se spominju kao primjer otpornosti i dugotrajnosti, pa danas njihovi pametni nasljednici igraju na istu kartu. Ali daleko da se X6 nema još čime istaknuti, baš naprotiv.

Za cijenu od 209,99 dolara dobit ćete čvrst, kvalitetan i iznimno sposoban uređaj pogonjen osmojezgrenim Snapdragonom 636. Podršku mu pruža 4 GB radne memorije, dok ćete čisti Android 8.1 naći na skladišnom prostoru kapaciteta 64 GB.

Kamere su također vrlo sposobne: na leđima se nalazi dvojac od 16 odnosno 5 megapiksela, dok je za selfie fotke odgovoran senzor s također 16 MP.

>> Pogledaj ponudu za ovaj uređaj

Ističem podršku za Bluetooth 5.0, osjetno brži negoli do sada prevladavajuće verzije 4.0 ili 4.2. Odličan zaslon dijagonale 5,8 inča (2.280×1.080 točaka) zatvara priču o Nokiji X6, izuzetno povoljnom i kvalitetnom pametnom uređaju. Preporuka!

Komentiraj

Pošalji odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Vrh