Nokia

Nokia priprema ‘revolucionarni smartphone’!

Šef Nokijinog dizajnerskog odjela u jednom je intervjuu najavio kako rade na revolucionarnom telefonu pored kojeg će drugi mobilni uređaji izgledati zastarjelo.


Nokia trenutno radi na ‘revolucionarnom novom pametnom telefonu pored kojeg će drugi mobilni uređaji izgledati zastarjelo’, rekao je u intervjuu za finske novine Kauppalehti Nokijin šef dizajnerskog odjela Marko Ahtisaari, a prenijeli su na stranici BGR.

Ahtisaari se u intervjuu dotakao Applea i iPhonea rekavši da je korisničko sučelje na tom telefonu ‘jadno dizajnirano’, dok je Windows Phone operativni sustav – koji i Nokia koristi u većini posljednjih modela svojih telefona, ‘prirodniji’ te će ovaj revolucionarni uređaj raditi upravo naMicrosoftovom mobilnom OS-u.

Osim velikih najava, Nokijin šef dizajna nije htio podijeliti nikakve detaljnije informacije o samom telefonu, no rekao je da će nova tehnologija koju će koristiti revolucionalizirati korisničko iskustvo te se njegovi vlasnici neće morati saginjati ili uopće dodirivati zaslon kako bi njime upravljali.

Na BGR-u pretpostavljaju da bi se tim telefonom moglo upravljati glasom (slično Appleovom Siriju) ili čak pomicanjem glave, no s obzirom da upravljanje glasom već postoji, možemo pretpostaviti da bi se ‘revolucionarnom Nokijom’ moglo upravljati savijanjem samog telefona jer su jedan prototip takvog uređaja već prikazali krajem prošle godine.

Iz Nokije prvo nisu htjeli komentirati ove informacije, no kasnije su ipak kontaktirali novinare sa stranice BGR rekavši da su elementi korisničkog sučelja o kojima je govorio u tom intervjuu ‘u biti samo koncepti’ o kojima se raspravlja već neko vrijeme te nisu htjeli reći kada bi se ti koncepti mogli pojaviti u telefonima.

Postavlja se pitanje da li je Ahtisari sa svojim izjavama htio skrenuti pozornost na Nokiju jer bi se uskoro na tržištu trebao pojaviti njihov najjači Windows Phone model Lumia 900 ili ova kompanija zaista planira neki novi uređaj za koji vjeruju da bi mogao potući konkurenciju.

Izvor: Dnevnik

1 Komentar

1 Komentar

  1. rujan 26, 2012 at 6:02 pm

    Zar nije više dosta ove priče, ista je otkako je android počeo harat, a Nokia kao u inat nije htjela napustiti symbian, prema tome šuplja priča kao i do sada

Pošalji odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Vrh