Nokia

Nokia 9 PureView s čak 5 kamera stiže sljedeći mjesec

Ako čekate sljedeću godinu za kupnju flagshipa, imam dobre vijesti za vas. Već na početku godine, negdje krajem siječnja, stiže nam Nokia 9 PureView, flagship ove kompanije za 2019. godinu.

Ova se informacija pojavila na Twitteru, gdje je objavljena i fotografija ovog uređaja. Gotovo je identična fotkama koje su se pojavile na netu prije dva dana, a koje pokazuju prednju stranu uređaja (vidi obje na dnu teksta). Nema nikakve službene naznake o broju kamera, mada već neko vrijeme po netu kruže fotke zaštitnih maskica, koje jasno ukazuju kako će Nokia 9 PureView imati nevjerojatan broj od njih čak 5 komada.

Iz te perspektive pomalo čudno zvuči tvrdnja kompanije Google kako uopće nije bitno koliko se senzora nalazi na leđima telefona, nego je sve stvar softverske obrade. Njihov novi Pixel 3 tako ima samo jednu kameru na svojim leđima koja postiže brutalno dobre fotografije, a ista je situacija s Apple iPhone XR.

VIŠE S GEEK.HR: Ljudi, kupio sam si robotski usisavač!

Performanse će biti vrhunske, što se podrazumijeva za flagship kategoriju mobitela. Očekuje se Snapdragon 845 uparen s 6 ili 8 GB radne memorije. Baterija će biti negdje između 3.500 i 4.200 mAh, vrlo vjerojatno s podrškom za bežično punjenje. Cijena će biti blizu 900 dolara, pa se postavlja pitanje isplativosti kupnje. Xiaomi Mi Mix 3 ili Vivo Nex u estetskom i financijskom smislu daleko su bolja investicija, ostaje tek vidjeti hoće li tolike kamere donijeti osjetnu prednost u praksi.

Komentiraj

Pošalji odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Vrh