Nokia

Nokia potvrdila datum izlaska na tržište, evo kad stižu!

Među najznačajnijim vijestima iz mobilne telefonije ove godine jest povratak Nokie u utakmicu. Apsolutni vladar iz ere 2G-a prvo se nasukao u zoru pametnih telefona, da bi partnerstvom s Microsoftom potpuno potonuo i iščezao s tržišta.

U međuvremenu su pravo na ime otkupili neki drugi igrači i početkom ove godine predstavili tri modela koji se diče imenom Nokia na sebi. To je brand koji je svojevremeno bio toliko snažan, da i gotovo desetljeće kasnije itekako odjekuje kad se spomene: potpisnik ovih redova koristio je mahom njihove mobitele, kojima konkurencija nije bila ni do pojasa. Izvanrednom kvalitetom i jednostavnošću upotrebe za značajnu su marginu odskakali od bilo kojeg drugog branda (a bilo ih je puno), a čini se kako će se takav odnos prema kupcima nastaviti i sada.

Podsjetimo, u veljači su predstavljeni Nokia 3, 5 i 6, a krajem ovog mjeseca nam stižu novi uređaji, što je Nokia potvrdila na svom Twitteru.

Dakle krajem drugog kvartala stižu novi strojevi, što će reći da nam se valja strpiti manje od mjesec dana (do 30.6.). Kao što vidite iz tweeta, nije rečeno da će predstaviti flagship, no mi ne očekujemo ništa manje. Već se mjesecima priča i nagađa o Nokiji 9, njihovom najjačem modelu, koji bi trebao imati sljedeće specifikacije:
– zaslon 5,3 inča, QHD OLED
– čipset Qualcomm Snapdragon 835
– 8 GB RAM
– 64 GB ROM
– dvostruka stražnja kamera, 13 MP
– baterija 3.800 mAh
– OS Android 7.1.2
– metalno kućište, certifikat IP68 (otporan na vodu i prašinu)

Gore navedeno nije potvrđeno, napominjemo, no Nokia 9 imat će vrlo približne vrijednosti, ako ne već iste. Sačekajmo još malo.

Komentiraj

Pošalji odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Vrh