Geekmaxi
Nokia

Nokia proizvodi najviše Windows Phone uređaja

Poznati finski proizvođač mobitela na početku ove godine je imao udio od 22 posto na tržištu mobilnih uređaja na Windows Phone mobilnim uređajima te se nalazio na trećem mjestu proizvođača za Microsoftov mobilni OS. Zaključno sa srpnjem Nokijin udio se značajno povećao pa sada, prema istraživanju tvrtke Localytics, iznosi 59 posto i nalazi se na vrhu poretka proizvođača WP uređaja.

Na drugom mjestu najvećih WP proizvođača je sada HTC s 21% udjela, dok je treći Samsung s 13 posto.

Početkom godine na drugom mjestu je bio Samsung s 23 posto, dok je prvi bio uvjerljivo HTC sa čak 44 posto udjela svih proizvedenih uređaja na WP platformi. Pored toga bilježi se i porast ukupnog broja uređaja na WP platformi.

Mada je kod Samsunga i HTC-a došlo do značajnog pada udjela na tržištu WP uređaja u korist Nokije, analitičari procjenjuju da Nokia ovim rastom nije zadovoljna, kao ni Microsoft, jer su njihove ambicije prije svega zaustaviti rast Androida, no to im nikako ne polazi za rukom.

Stoga Nokia, i posebice Microsoft puno nade ulažu u novi Windows Phone 8 OS, za koji bi se prvi mobilni uređaji trebali pojaviti u rujnu ili listopadu ove godine.

1 Komentar

1 Komentar

  1. kolovoz 31, 2012 at 12:33 am

    Prema mom iskustvu, (od cijelih pola dana koliko je trajala instalacija WP7 na mom mobilnom uređaju), ta umotvorina iz Microsofta je najgore smeće koje je ikada izašlo iz jedne softverske kuće.
    Software kojem je zatvorena opcija slobodnog prebacivanja datoteka na karticu, kojem ne možeš instalirati što ti želiš nego samo ono što imaš na appmarketu je zaista vrijedan svakog prijezira.

Pošalji odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Vrh