Nokia

Nokia radi na prvom WP7 telefonu

Prošli mjesec, Nokia je iznenadila cijelu industriju mobitela najavivši strateško partnerstvo sa Microsoftom. Uskoro potom, obavijestili su korisnike da će Windows Phone 7 zamijeniti Symbian i time postati glavna platforma. Iako je Stephen Elop, Nokijin izvršni direktor, nedavno izjavio kako će Nokia prvi Windows Phone 7 izdati tek za 12 mjeseci, nedavno je došlo do promjene plana.

Stephen Elop je za Reuters dao nove informacije o Nokijinim planovima za Windows Phone 7. Korisnici prvi uređaj mogu očekivati već krajem ove godine, a ne početkom 2012., kako je prvotno rečeno. U navodu za Reuters, Elop je rekao kako se na prvom WP7 uređaju radi punom parom:

“Upravo u ovom trenutku, danas, ljudi rade na prvom Windows Phone uređaju iz Nokije. Posao je već u tijeku.”

Dogovor između Microsofta i Nokije još nije zgotovljen. Prema Elopu, suradnja će u potpunosti biti dogovorena tokom sljedećih nekoliko mjeseci. Nadalje, kao dio strateškog partnerstva, Microsoft će Nokiji isplatiti milijardu dolara. Stephen Elop je o tome komentirao kako Microsoft ne pokušava kupiti Nokiju niti postoji razlog za to:

“Nisam upoznat sa time kakvo bi strateško zanimanje Microsoft imao u ostatak našeg poslovanja” – Elop je rekao, te nastavio – “Strateško partnerstvo je formirano oko onoga što ih zanima, a što bi potpuna akvizicija donijela osim godinu dana antitrustovskih istraga, velike zbrke i kašnjenja?”

Prije potpisivanja ugovora sa Microsoftom, Nokia je razmatrala partnerstvo sa Googleom. Tada bi se posvetili izradi smartphonea temeljenih na Androidu, ali su zaključili da bi bilo teško osmisliti uređaji koje će se istaknuti u moru drugih `droida.

 


Komentiraj

Pošalji odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Vrh