Nokia

Nokia sprema novi S40 uređaj

Sudeći po tweetovima Nokijinog menadžera za marketinške usluge u Argentini, Nokia radi na Series 40 uređaju koji će biti pogonjen procesorom od 1 GHz i koji će se odlikovati ClearBlack kapacitivnim touchscreen zaslonom.

To nije sve. Isti tweet je otkrio da će mobitel posjedovati 512 MB RAM-a, fizičku QWERTY tipkovnicu, Wi-Fi, HSDPA i app store aplikaciju. S obzirom da je izvor Nokijin menadžer u Argentini, uvjereni smo da su ove glasine vjerodostojne.

Naravno, pitanje je zašto uređaj iz S40 serije ima procesor od 1 GHz i toliku količinu memorije, kad pametni telefoni pokretani Symbianom dolaze sa znatno slabijim hardverom.

Da podsjetimo, Series 40 je softverska platforma i korisničko sučelje za poveći broj Nokijinih mobitela namijenjenih srednjem cjenovnom rangu. S40 uređaji su veoma popularni – po nekim procjenama, do kraja 2010., prodano je gotovo 1.5 milijardi ovih uređaja. Prvi Series 40 telefon je prodan 2002. godine.

Kroz nekoliko dana Nokia održava Nokia Connection 2011 u Singapuru gdje će, nadamo se, biti otkriveno dodatnih informacija o ovom i drugim Nokijinim uređajima.


Komentiraj

Pošalji odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Vrh