Nokia

Nokija najavila Lumiu 930

Nokia se pojavila na Microsoftovoj Build 2014 konferenciji s novim flagship smartphoneom u redu, Lumia 930. Ako ste mislili da ovaj telefon izgleda malo poznato, bili biste u pravu jer je u stvari to međunarodna verzija Lumia Icon-a.

Nokia Lumia

Prikazana od strane bivšeg (i uskoro opet) Microsoftovog zaposlenika Stephena Elopa, uređaj ima 5-inča display koji radi sa 1920×1080 piksela. Zaogrnut je sa zaštitnim layerom Gorilla Glass 3 i koristi tehnologiju od Synapticsa tako da ih možete koristiti i dok nosite rukavice.

Unutra je četverojezgrena Qualcomm Snapdragon 800 SoC zajedno s 2.2 GHz, 2GB RAMa, 32 GB flash memorije i 2420mAh baterijom dobrom i za do 18 dana mirovanja ili 15.5 sati vremena pričanja. Prirodno spojen s Windows Phone 8.1.

Osim toga tu je i ista 20-megapiksela kamera s Icona koja sigurno nije loša. Koristi f/2.4 Zeiss objektiv, optički stabilizator slike i dupli LED blic. Ukupno četiri mikrofona su korištena za bilježenje zvuka kada se snima video i do 1080p rezolucijom s 30 slika po sekundi.

Lumia 930 će izaći po cijeni od $599 bez ugovora i doći će s metalnim rubovima i obojenim stražnjim panelom u vašem izboru između crne, bijele, zelene ili naranđaste. Biti će dostupna u Lipnju u Europi, poručili su iz Nokije. Nažalost, uređaj neće imati put preko oceana, ali to je u redu jer u SAD-u već imaju pristup Lumiji  Icon i Lumiji 1520.

Komentiraj

Pošalji odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Vrh