Nokia

Otvoren službeni Nokia Online dućan za Europu

Početkom godine nastala je prava pomutnja među proizvođačima pametnih telefona, jer se nekoć izvanredno jako ime, Nokia, ponovno pojavilo u ponudi. HMD Global, kao vlasnik imena, do sad je predstavio ukupno šest pametnih telefona, no njihova je dostupnost bila ograničena na vrlo usko tržište. Za Europu se stvari mijenjaju nabolje, jer je otvoren službeni online dućan, s kojeg će kupci moći kupiti Nokia smartfone direktno od proizvođača.

Iako sam rekao da se do sada pod imenom Nokia pojavilo šest telefona, u ponudi će biti četiri: Nokia 3, Nokia 5, Nokia 6 i Nokia 8, a Nokia 3310 bit će dostupna krajem godine. Uz mobitele se mogu kupiti i različite maske koje služe kako u zaštitnu, tako i u esetetku svrhu.

Loša vijest po nas je opet dostupnost, jer kupnja je trenutno moguća tek iz šačice zemalja. Na popisu su Velika Britanija, Finska, Francuska, Njemačka, Italija, Poljska i Španjolska. Kao što se može zaključiti, HMD Global ide prvo na najmnogoljudnije i najbogatije zemlje (ako ne računamo Finsku, svaka od ovdje nabrojanih zemalja ima preko 40 milijuna stanovnika).

Još nema niti naznake kad će trgovini moći pristupiti kupci iz ostalih zemalja, no ako se HMD Global potrudio da udovolji potražnji iz gore nabrojanih zemalja, sva je prilika kako će se vrata uskoro odškrinuti i nama ostalima.

Komentiraj

Pošalji odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Vrh