Nokia

Ovo je nova Nokia 6 (2018.)

Negdje u ovo vrijeme prošle godine počele su priče o povratku Nokie u svijet mobilne telefonije. Na World Mobile Congressu u veljači 2017. predstavljena su prva tri modela (uključujući i model Nokia 6) nekoć slavnog proizvođača, kao uvertira za flagshipe koji su uslijedili par mjeseci kasnije. Danas su osvanule fotografije i specifikacije nadograđene Nokie 6 (2018.); evo što nas čeka.

Bit će dostupna u dvije boje: crnoj sa zlatnim detaljima i bijeloj s bakrenim detaljima. Zaslon je zadržao isti omjer (5,5 inča, Full HD), ali je smršao u predjelu rubova. Taj detalj danas je neizostavan i kod ultra-jeftinih mobitela, tako da je na Nokiji 6 nešto što se podrazumijeva.

Kamera na zadnjoj strani ima senzor od 16 megapiksela s otvorom blende f/2.0. Sprijeda je kamera s 8 megapiksela. Čipset je doživio najveći iskorak, jer se sa Snapdragona 430 prešlo na Snapdragon 630. Radna memorija također je nadograđena i to na 4 GB, dok se interna može birati između 32 i 64 GB. U oba slučaja moguća je nadogradnja do 128 GB. Baterija je kapaciteta 3.000 mAh s podrškom za brzo punjenje, a OS je čisti Android 7.1.1.

Početak prodaje (pretprodaja, točnije) očekuje se 10.1. po cijeni od 191 euro za verziju s 32 GB, dok će ona s 64 GB ROM-a koštati 216 eura.

Kao netko tko je ranije imao isključivo Nokia mobitele, mogu reći kako se isto to, jednako snažno i jednako kvalitetno, može dobiti za manje novaca. Žao mi je reći, ali kad su smartfoni u pitanju, skupi mobiteli obično naplaćuju samo ime.

Tražili ste:

  • nokia mobitel (1)
Komentiraj

Pošalji odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Vrh