Geekmaxi
Nokia

Prvi mobiteli iz Microsoft / Nokia suradnje?


Jučer smo pisali o partnerstvu Nokije i Microsofta čiji je cilj staviti Windows Phone operacijski sustav na Nokijine mobitele, a već danas vam donosimo par slika mobitela koji najvjerojatnije predstavlja prve polodove novonastalog saveza. 

Dakako, mobiteli na slici nisi finalni proizvodi, već isključivo konceptualni. Međutim, slične uređaje možemo očekivati na policama dućana tokom tekuće ili sljedeće godine.

Iako su dvije korporacije najavile skoru dostupnost Nokijinih handseta sa Windows Phone platformom, konkretan datum kada će se to dogoditi nije otkriven.

Nažalost, izvor s kojeg slike dolaze ne navodi nikakve informacije o specifikacijama, ali sa sigurnošću tvrde da je uistinu riječ o proizvodu nastalom zajedničkim trudom Microsofta i Nokije. Konceptualni uređaji sadrže elemente kakve smo vidjeli na najnovijim Symbian^3 mobitelima (N8, C7) i značajke specifične Windows Phone 7 pametnim telefonima, kao što su 3 gumba na prednjoj strani.

Iako je Nokia najavila da planira prelazak Symbian telefona na Windows Phone, stariji uređaji neće dobiti nadogradnju. Nadalje, tokom sljedećih godina, cilj Nokije je postupno ugasiti liniju mobitela pokretanih Symbianom i usredotočiti se na plasiranje isključivo WP7 uređaja.

Ukoliko Microsoft i Nokia ispune svoja obećanja i ovo partnerstvo plasira uređaj koji obuhvaća hardversku stručnost Nokije i softverska znanja Microsofta, očekuje nas uistinu izvanredan smartphone, ali pitanje je koliko brzo mogu izdati takav uređaj na tržište. 

 

Izvor: Engadget.com 


Tražili ste:

  • mobiteli nokia (25)
  • slike mobitela (14)
Komentiraj

Pošalji odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Vrh