Connect with us

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

Nokia

Veliki uspjeh hrvatske aplikacije na Ovi Trgovini

Hrvatska aplikacija Remoter, razvijena od strane asistenata Fakulteta organizacije i informatike Borisa Tomaša i Zlatka Stapića, jedna je od popularnijih aplikacija na Nokijinoj Ovi Trgovini koju je preuzelo više od 117 tisuća ljudi.

Jednostavna aplikacija za udaljeni pristup računalu pomoću Nokia mobitela oduševila je cijeli svijet. Ljubitelji tehnologije od Indije do Brazila preko Saudijske Arabije koriste Remoter, aplikaciju za Symbian uređaje koja je razvijena na varaždinskom FOI-ju.

„Već nekoliko godina radimo na razvoju mobilnih aplikacija. Metodološki, ali i praktični pristup razvoju programskih proizvoda za mobilne telefone je već dio nastavnog plana i programa na Fakultetu. Ove godine smo intenzivirali suradnju s Nokijom, održali smo i radionicu na kojoj su osim asistenata Fakulteta prisustvovali i studenti te gosti s drugih institucija“, objašnjava jedan od developera aplikacije, asistent na fakultetu Zlatko Stapić.

Zajednički rad sa stručnjacima s varaždinskog FOI-ja samo je jedna od brojnih aktivnosti Nokia Hrvatske vezana uz developere, važan segment u Nokijinom eko sustavu. Pokazuje to i uključivanje hrvatskih aplikacija u Nokijine marketinške aktivnosti što developerima pomaže u promociji te upoznavanju korisnika s konkretnim aplikacijama.

Prvo hrvatsko natjecanje za Symbian aplikacije, Vip Nokia Symbian Challenge, potaknuo je varaždinske stručnjake da ubrzaju proces razvoja te da iskoriste kvalitete alata Qt.

„Mogućnosti razvoja aplikacija s Qt-om su stvarno velike i ohrabrujemo studente da razvijaju aplikacije i za Nokijine pametne telefone jer se radi o velikom broju uređaja koje se koristi diljem svijeta“, kaže Stapić i dodaje:
„Uspjeh Remotera nas je iznenadio, ali i pokazao kako smo na pravom putu. U pripremi su već i nove verzije aplikacije. Poboljšat ćemo mogućnosti i zajedno sa studentima nastaviti na razvoju Remotera“.

Korisnici Remoter najčešće koriste za upravljanjem računalom tijekom  prezentacija, gledanja video zapisa te u zabavne svrhe.

svimobiteli.hr

Ostavi komentar

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Oglašavanje

Možda će vas zanimati

Vernee

Pohvalno se piše o kineskoj kompaniji Vernee – i mi smo među takvima – čiji se telefoni diče izvrsnom kvalitetom i performansama. Jedan od...

Bluboo

Bluboo Maya Max pametni je telefon kojeg njegova izrada, komponente i optimiziranost čine jednim od najozbiljnijih kandidata za kupovinu. Primarna, gotovo pa jedina svrha...

Doogee

Doogee X5 Pro je još jedan u nizu kineskih mobitela međutim realno gledajući nemaju svi love na bacanje da bi si mogli priuštiti bilo...

Elephone

Tvrtka Elephone upravo je pustila u pretprodaju svoj novi adut, model Elephone S7. Navedeni dolazi u dvije varijante: S7 s dijagonalom zaslona od 5,5 inča...

Oglašavanje