Nokia

ZTE najavljuje novi mobitel Nokia Nubia X6

Posljednji set kineskog smartphone proizvođača ZTE ozbiljno pomiče granice teritorija tableta. Nova Nubia X6 je ogromnih 6.44 inča, 1080p display (344 piksela po inču) što zasjenjuje skoro sve što smo vidjeli do sada.

Ekran će bez sumnje biti glavna točka razgovora ali ovaj set ima i mnoštvo drugih stvari u ponudi također. X6 je napajana sa 2.5GHz četverojezgrenim Qualcomm Snapdragon 801 procesorom zajedno sa 3GB RAM-a, a može biti dodano i 32GB ili 64GB flash memorije.

slika2

4250mAh baterija drži zabavu konstantnom uz 13-megapikselnim kamerama – jednom s prednje i jednom sa stražnje strane – koje obje izgledaju prilično solidno. Stražnja kamera ima f/2.0 objektiv, stabilizator slike i flash, dok prednja kamera koristi BSI senzor, f/2.2 objektiv i flash.

Dobro je vidjeti da proizvođači konačno opremaju telefone s dobrim prednjim kamerama čak iako nisu korištene toliko često.

slika3

Od ostalog, uređaj ima NFC, tri mikrofona, bluetooth 4.0, dual-SIM mjesto i dual-band Wi-Fi.

Nubia X6 je spremna za prednarudžbu iz Kine s oznakom cijene $HK 5,010, što vrijedi oko $646 USD. To se čini kao razumna cijena s obzirom na kompletni paket ali ne nadajte se još previše. Nije još spomenuto hoće li i kada uređaj pronaći svoj put u ponudu na tržištu iako prijašnje ZTE-ova izdanja govore da bi mogao čak osvanuti i na Američkim obalama.

Komentiraj

Pošalji odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Vrh