Nomu

Super-otporni Nomu S10 preživjet će i smak svijeta

Gledajući po Facebooku ponudu kineskih telefona, naletjeli smo na Nomu, marku o kojoj smo pisali prije par dana.

Nekoć možda ne bismo niti obratili pozornost, no naučeni na (nama) čudna imena kineskih brandova, malo smo razgledali njihovu ponudu; Riječ je o firmi koja se fokusira na proizvodnju uređaja otpornih na udarce, vodu i prašinu. Ovo je potencijalno ugodna novost u svijetu pametnih telefona osjetljivih i na malo jači stisak. Ranije smo spomenuli Nomu S30, a čini se kako imaju i model S10.

Nomu S10 s 5-inčnim ekranom i čipsetom MT6737 ima odličnu bateriju kapaciteta 5.000 mAh. Tu su još 2 GB radne memorije, 16 GB za pohranu, a sve temeljeno na OS Android 6.0. Posjeduje certifikat IP68, najviši u smislu otpornosti na vodu. Proizvođač tvrdi da mu niti ciča zima ne može ništa, pa radi u rasponu od -20 do +55 Celzijevih. Baš nas zanima jesu li ovo testirali u realnim uvjetima i tko ga je pritom držao u ruci. Inače, cijena mu je 129,99 dolara, odnosno bit će takva kad se pojavi u prodaji (mi ga još nismo našli niti na jednoj internetskoj trgovini).

Zanimljiv podatak smo našli o matičnoj tvrtci: Shenzhen Xin KingBrand Enterprises Co., vlasnik branda Nomu, ima preko 1.500 zaposlenih i industrijski park površine 20.000 četvornih metara. U Kini je to možda obična trgovina, no kod nas bi bio gigant.

Njihovu službenu Facebook stranicu možete pronaći na adresi: www.facebook.com/nomumobile/

Tražili ste:

  • nomu s10 (10)
1 Komentar

1 Komentar

  1. listopad 24, 2016 at 9:28 am

    Nomu S10 je dobar izbor Pod $100 za ljude koji rade vani.

Pošalji odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Vrh