Nomu

Nomu S20, nova kineska uzdanica koja preživljava najekstremnije uvjete [RECENZIJA]

Ljubaznošću proizvođača, na uvid smo dobili pametni telefon Nomu S20, koji je konstruiran da izdrži najzahtjevnija testiranja.

Riječ je o novoj kineskoj marki koja je tek izronila na tržištu. Od ostalih kineskih pametnih telefona njihov se S20 ističe mogućnošću rada u ekstremnim uvjetima (-20 °C do 55 °C), otpornošću na udarce te certifikatom IP68, koji jamči otpornost na vodu i prašinu. Ima li istine u tome ili je sve obična reklamna patka, pogledajte nešto niže.

Prvi dojmovi

Iskreno, nismo se baš oduševili na prvu jer kutija u kojoj je telefon stigao izrađena je od neuglednog, jeftinog kartona i kvari cjelokupni dojam. Ako se držimo one da se po jutru dan poznaje, za S20 se ne piše dobro. No srećom, ipak nije završilo tako.

image9

U kutiji nas je, osim samog uređaja, dočekao punjač (s tehnologijom brzog punjenja), USB kabel, SIM igla, popratna dokumentacija i, gle iznenađenja, slušalice.

Kad smo ga uzeli u ruke, S20 nas je iznenadio relativno malom masom (169 g). Za telefon ovakvih karakteristika očekivali bismo ciglu no on to nije, dapače. Masom ne odskače za značajnu marginu od telefona istih proporcija i nećete se baš nabildati njegovom upotrebom. Onaj negativan utisak s početka ispravljen je čim smo ga primili – ostavlja dojam čvrstoće, koju smo potvrdili pokušavajući ga svinuti u rukama.

Nomu S20

Stražnji je dio telefona obložen slojem hrapave, čvrste gume koja ulijeva povjerenje. Isto vrijedi i za metalom obložene rubove (aluminij, pretpostavljam) i S20 kao takav jako dobro leži u ruci i vrlo lijepo izgleda.

Raspored tipki ničime ne odskače i tu nema mjesta iznenađenjima. S gornje strane naći ćete utore za USB i slušalice. Tipke za glasnoću nalaze se na desnom rubu, dok je lijevi dio rezerviran za SIM kartice.

Ekran

Dijagonalom od 5 inča i razlučivošću od 1.280×720 piksela (ili 294 piksela po inču) S20 pripada srednjoj kategoriji uređaja. Pogledali smo nekoliko teniskih challenger mečeva u livestreamu i prikaz se pokazao kao vrlo uredan i nismo imali problema s detaljima niti pri direktnoj sunčevoj svjetlosti.

Zaštita u vidu Gorilla Glass 4 se podrazumijeva za telefon koji želi biti tenk.

Hardver

Središnji dio uređaja čini Mediatekov čipset MT6737T s četiri jezgre ARM Cortex-A53. Najviši takt kojeg postižu iznosi 1,5 GHz, a mi u radu nismo primijetili nikakvih zastajkivanja. To je zasluga koju također valja pripisati količini radne memorije, koja iznosi 3 GB. Za grafiku je zadužen Mali-T720 MP2 na 600 MHz i multitasking u ovakvoj konfiguraciji nije predstavljao problem.

Premda ovaj robusni mobitel nije dizajniran kako bi se na njemu igrale igrice, mi smo svejedno odigrali popularnu racing igru Asphalt 8 i mogu reći da nije bilo nekih većih trzanja i smetnji. Mobitel se ponašao kao simulacija volana te je promptno reagirao na pomicanja u lijevo i desno kao i na dodire za kočnice i ubrzanja uz pomoć nitro pogona.

Također smo testirali GPS navigaciju uz pomoć Google Maps aplikacije i jednom kratkom vožnjom automobilom po lokalnim cestama. Nismo primjetili nikakve smetnje i odstupanja, što ponekad zna biti slučaj s nekim manje kvalitetnim kineskim mobitelima.

Prostora za pohranu ima napretek, jer je Nomu u njega ugradio memoriju od 32 GB. Ukoliko oduzmemo dio na koji će zasjesti Android 6.0 Marshmallow, ostat će respektabilnih 25 GB za fotografije, pjesme i što još sve ne.

Baterija

Litij-polimerska baterija pruža kapacitet od 3.000 mAh, uz tehnologiju brzog punjenja. Očekivali smo nešto skromniju zalihu energije obzirom na ostale specifikacije, tako da nas je ovaj dio ugodno iznenadio. Mi smo – uz smanjeno osvjetljenje ekrana – uspjeli održati telefon na životu dan i pol. Uz umjereno korištenje, dakako.

Kamere

Stražnja kamera Sonyjevih je ruku djelo: radi se o leći IMX219 Exmor RS s razlučivošću od 8 megapiksela s autofokusom i nizom drugih softverskih poboljšanja, a rezultat njena rada pogledajte na priloženim fotografijama.

Selfie, odnosno prednja kamera ovdje je valjda tek reda radi i njena rezolucija iznosi skromna 2 megapiksela. Nomu ima opravdanje za evidentno najslabiju komponentu telefona – S20 nije namijenjen za provjeravanje koliko ste se kvalitetno našminkali, nego da bez problema izdrži skok padobranom ili udarac o zid.

Benchmark

Kao i sav pošten svijet, ovaj smo dio posla odradili aplikacijom Antutu. Rezultat je pomalo i iznad očekivanja s obzirom da se radi o telefonu koji se više koncetrira na izdržljivost i vansjki dio, a ne isljučivo na performanse i unutrašnji dio mašinerije. Antutu score od 39.132 je sasvim dobar za mobitel ove klase.

S druge strane, proklamirani certifikat IP68 izaziva zanimanje: je li Nomu S20 zaista otporan na udarce i vodu?

Mi smo napunili posudu s vodom i Nomu S20 umočili u nju, usput nam je i sasvim slučajno ispao, te udario o drveni stol i pao na stolicu, a pritom Nomu S20 nije pretrpio nikakve posljedice. Ako nam ne vjerujete, snimili smo i video koji to dokazuje:

Zaključak

Nomu S20 donosi dašak svježine u svijet mobilne telefonije. Daleko je od originalnosti, jer ovakvi uređaji odavna postoje – u istoj kategoriji imate, primjerice, CAT S60 po cijeni od 600 dolara. Ono čime se ističe jest cijena: za 169,99 dolara (trenutno je u pretprodaji pa košta još manje) dobit ćete ultraotporni telefon kojeg ćete bez straha nositi kroz pustinju i prašumu.

Korisni linkovi:

Oficijalna stranica proizvođača: nomu.hk
Facebook stranica proizvođača: fb.com/nomumobile
Link za kupnju na Gearbestu: gearbest.com
Link za kupnju na Tomtopu: tomtop.com

(Ako želite kupiti ovaj uređaj kojeg smo koristili za recenziju,
pošaljite nam mail na info@geek.hr)

Specifikacije za Nomu S20

Model:  Nomu S20
SIM kartica: Dual SIM dual standby, dual nano SIM
OS: Android 6.0
CPU:  MTK6737, 1.5GHz, Quad Core
GPU: Mali-T720
RAM: 3 GB
ROM: 32 GB
Proširiva memorija: do 32 GB
Povezivost: GPS, A-GPS, Bluetooth, Wi-Fi (802.11 a/b/g/n/ac)
 -2G: GSM 850/900/1800/1900 MHz
 -3G: WCDMA 900/2100 MHz
 -4G: FDD-LTE 800/900/1800/2100/2600 MHz
Zaslon: 5“ IPS, 1.280×720 piksela, Corning Gorilla Glass 3
Kamera:
 -Prednja: 2 MP  (uz interpolaciju do 5 MP)
 -Stražnja: 8 MP (uz interpolaciju do 13 MP)
Bljeskalica: Da, dvotonska LED
Baterija: 3.000 mAh, ugrađena
Sadržaj paketa: Telefon S20, USB kabel, adapter za struju, slušalice, priručnik na engleskom
Cijena: 169.99 USD

118 komentara

118 Comments

  1. listopad 27, 2016 at 1:12 pm

    Koliko kosta na nasem trzistu.

    • listopad 27, 2016 at 3:27 pm

      Na našem ga tržištu nema i neće uskoro biti, stoga ga morate naručiti preko web shopa kojeg smo naveli u članku.

    • studeni 4, 2016 at 1:54 pm

      Probaj ga potraziti na All Expres mislim da ga ima

    • studeni 8, 2016 at 6:22 pm

      Koliko je para

  2. listopad 29, 2016 at 7:09 pm

    Necu kinesko,taman da je satelit,ito dzaba!

    • listopad 29, 2016 at 8:12 pm

      hahha, pa ti navedi jedan telefon koji kinez ne pravi, ja ti ga kupim 🙂

    • listopad 29, 2016 at 8:13 pm

      Ne prodajem telefone.A kad neki kupim,nije kineski,to ti garantujem! Poz.

    • listopad 29, 2016 at 8:16 pm

      Hahahah Zorane jeste jer se sve pravi u Kini GLUPAKU!

    • listopad 29, 2016 at 8:19 pm

      Marko Milovanovic-Jack,kad ti procitam komentar,i vidim facu,da,u pravu si,ipak sam pogrijesio,sve se pravi u Kini,ha ha ha…seljacino!

    • listopad 29, 2016 at 10:06 pm

      nije on kineski ali ga brat dole sklopi to je sigurno, ili bar posalje dijelova da ga sklope 😀

    • listopad 30, 2016 at 12:11 pm

      Синиша Гаврић,koga?

  3. listopad 29, 2016 at 8:27 pm

    Ne znam za ovaj ali kineski telefoni su generalno odlicni. Marke poput xiaomi meizu zoppo itd siju ajfonove ili samsung itekako.!

    • listopad 30, 2016 at 6:08 pm

      slazem se sa time, ja imam Xiaomi Redmi Note 4G, sto je od slabijih Xiaomi telefona, ali telefon je munja, brise sve ostalo u klasi..

    • listopad 30, 2016 at 6:37 pm

      Zopo zp 980+,stariji model,za mjesec i par dana pune dvije godine!Sve radi bez greske!

    • studeni 4, 2016 at 12:15 pm

      Sta vidis ovde odlicno kod kineskih telefona?

    • studeni 4, 2016 at 7:44 pm

      E jbg..

    • studeni 5, 2016 at 1:53 pm

      Jeste, evo Apple zatvara sve fabrike kako je Xiaomi izasao na trziste…ne mogu izgleda da isprate tu tehnologiju!

    • studeni 5, 2016 at 2:01 pm

      Meizu M2 NOTE je mobitel koji imamveć skoro godinu dana i ne bih ga mijenjao ni za kakav Samsung i Apple. A košta ispod 300 KM!

    • studeni 5, 2016 at 2:56 pm

      Druze, niko nije rekao da je neki tamo kinez los…svako bira tel po svojim potrebama i prioritetima…evo ja imam drugara koji vozi auto od 45000e, a nosi tel od 100e…problem je sto (uglavnom) po Iphonu pljuju ovi sto su ga vidjali na tv-u…e to je bzvz, a ne ko nosi koji telefon, jer je tu na kraju krajeva i nebitno!

    • studeni 5, 2016 at 9:36 pm

      Marko Kovacevic nosao bi ti sigurno nego ybe te cinjenica da je daleko vise od 300KM… Licemjerstvo bez granica, mozes mislit kao eto ne bi ti…….

    • studeni 6, 2016 at 10:18 am

      Pa bosanci moraju da kupuju američka govna, da isplate one bombe što je klinton bacio na Srbe!

    • studeni 8, 2016 at 4:17 pm

      Радош Јеловац Gdje je bila “bratska” Rusija da vas zastiti i pokaze da “niko ne sme da vas dira”? Ah, da. O tome se ne prica. hahahaha

  4. listopad 30, 2016 at 10:47 am

    kinezi su čudo

  5. listopad 30, 2016 at 11:34 am

    Elephone odlican.

  6. listopad 30, 2016 at 12:48 pm

    Recenzija sa naslovom nigdje veze. Kad ste već dobili telefon sa takvim certifikatom mogli ste ga bar u vodu stavit i potvrdit to 😉

  7. listopad 30, 2016 at 3:54 pm

    Neki još uvijek ne vjeruju da je Nomu S20 vodootporan, pa smo snimili video koji to dokazuje: https://www.youtube.com/watch?v=DLpcopsAZDI

    • studeni 5, 2016 at 7:40 am

      A na 29. sekundi snimka se vidi kako potopljen telefon baca na stolicu i uzima drugi.

    • studeni 5, 2016 at 9:52 pm

      Vodootporan telefon NE POSTOJI…
      to su sve marketinski trikovi za prodaju…
      Za tu tezu i tvrdnju ne moras biti nikakav doktor nauka vrlo je prosto.
      3 rupe/otvora na telefonu su obavezna i neminovna za radnu funkciju.
      Rupa za mikrofon da te cuje sagovornik, ako je zacepis da voda ne uđe neće te sagovornik cuti automatski telefon je beskoristan.
      Rupa za slusalicu da cujes sagovornika.
      Rupa za zvono da cujes kada zvoni.
      Rupe za slusalice i punjenje nisu non stop u funkciji pa je njih kad se ne koriste moguce privremeno zatvoriti do potrebe za koristenjem.
      Ali tri pomenute mikrofon slusalica i zvono ako zatvoris gubis funkciju.
      Bla bla bla bla.
      Bosnjo je pusio mnogo gluplje fore a da ne pusi vodootpornost.
      Sony u manualu i EU garanciji ima pri dnu malim slovima napisano da ne podlijeze garanciji na vodu i kvašenje… Toliko o tome…
      I zasto svi al svi prodavci kad dobiju kvasem telefon na reklamaciju/servis isti hladno odbiju sa tvrdnjom da je telefon kvasen te ne podlijeze garanciji…

    • studeni 6, 2016 at 10:06 am

      Licno video kad je drug potapao samsung s5 u more i slikao ispod vode, i tako ceo dan, telefonu nista.

    • studeni 7, 2016 at 3:09 pm

      Sve do jednom Iliću sve do jednom kako si ti druga gledao tako, ja sam sa druge strane medalje gledao drugove prijatelje musterije sa unistenim telefonima…
      P.s.
      Cemu “guranje” telefona u vodu i slikanje ?????
      Ta “vodootpornost” se vise odnosi na nesto tipa stoji telefon na stolu prospe se čaša vode i tako to…

    • studeni 9, 2016 at 9:07 pm

      Semir DrSema Đedović
      Imam Sony sa sertifikatima otpornosti na vodu dubine do metar ipo 30min. Bio mi je u kadi, u kanti, u sahtu, u moru. Testirao sam ga i 20min u frizideru na -5. I dan danas je ziv. Bez greske.

    • studeni 9, 2016 at 9:10 pm

      Tacno sto kazes. Ja sam dobio pola godine garancije na vodootpornost dve standardne godine garancije. Kad pokvasim telefon, mikrofon i zvucnik se stisa. Posle nekog vremena sve super. Ako se rasklima ulaz za punjrnje telefon vise nije vodootporan naravno.

  8. listopad 30, 2016 at 5:18 pm

    Smece kinesko..

    • studeni 9, 2016 at 8:59 pm

      iPhone se proizvodi u Foxconnu. Pronadji na mapi gde se nalaze fabrike 😀

  9. listopad 30, 2016 at 5:43 pm

    a jel zna da pliva

    • studeni 5, 2016 at 3:00 pm

      Zna, ali samo ledjno!

    • studeni 6, 2016 at 12:59 pm

    • studeni 6, 2016 at 12:59 pm

  10. listopad 30, 2016 at 6:49 pm

    Nije istina kod mene je par mjeseci mogu reci da je izuzetan brz i baterija traje dugo svaka cast i ko god uzme nece se prevariti.

  11. listopad 30, 2016 at 7:44 pm

    Zavijte to u 20€ i ostavite na putu…mozda i uzme neko….

  12. listopad 30, 2016 at 8:30 pm

    Nekom su draze kutije od tel. Pa sta ako je kutija od obicnog kartona

  13. listopad 30, 2016 at 8:46 pm

    To kad nadjes na cesti..zaobidji ga..nije vrijedno sagnuti se zbog takvoga mobitela..znaci dno dna..malo je reci smece..

    • studeni 4, 2016 at 12:17 pm

      Bas tako , nevidjeno smece, ko nema para za novi model neka uzme galaxy s3 , u svakom slucaju bolje nego ovi kineski komadi plastike

    • studeni 11, 2016 at 6:40 pm

      Nebih rekao.ja imam honor 7 lajt.bolji je od mnogo boljih i skupljih telefona.imao sam i xperiy m5.malo jaci od kisele vode u odnosu na honor 7 lajt.

    • studeni 11, 2016 at 6:41 pm

      Kinez ostaje kinez..popisat ga..

  14. listopad 31, 2016 at 6:39 am

    Ja vec poslo poruku komentar koliko cijenu a zasto sto nejavis?Treba meni Nomu S10 ili S20?Molim vas javi mi inbox

  15. listopad 31, 2016 at 4:23 pm

    to je tel za mene, samo kolko li kosta?

  16. listopad 31, 2016 at 9:10 pm

    http://www.xda-balkan.com – forum posvećen android mobitelima.

  17. studeni 4, 2016 at 12:14 pm

    Dosadni ste vise sa tim kinezima.

  18. studeni 4, 2016 at 1:20 pm

    Eo citam kom i ne mogu da vjerujem,uporedjuju samsung i Iphone sa ovim tel od 200e smijesno,cijena sve kaze o kvalitetu.

    • studeni 4, 2016 at 3:49 pm

      zato je prosječna osoba sa galaxy noteom 7 i eksplozivnom baterijom opasnija po okolinu od nekog mudžahedina sa sirijskog ratišta

    • studeni 5, 2016 at 6:10 am

      gresis cena ne govori o kvalitetu nego o velicini marketinga

    • studeni 5, 2016 at 7:15 am

      amerikanci su ovu tehnologiju ucinili i prikazali ostatku svijta skupom da bi sto vise profitirali, iako ta tehnologija nije toliko nedostizna to kinezi dokazuju…..

    • studeni 5, 2016 at 8:57 am

      Daaa 100% drug mi se hvalio kako njegov lenov bolji od mog iphonea,nije proslo 7 mjeseci pitao me kolko se krece iphone ovaj mi trokira,dajte ljudi

    • studeni 8, 2016 at 1:11 pm

      Lenovo je inace smece.Ne cudi me..

    • studeni 9, 2016 at 8:55 pm

      Tacno iPhone drzi cenu. Ali za njegovu cenu kupis dva telefona istih mogucnosti.

    • studeni 9, 2016 at 9:15 pm

      Al ne i isti kvalitet

  19. studeni 4, 2016 at 1:38 pm

    ma bilo sto oni da naprave jednostavno to ne valja…

  20. studeni 4, 2016 at 4:34 pm

    Za taj novac od 150$ je ok. Mada Xiaomi je ipak vrh. Pocevsi od Mi4s preko Mi5 i Mi5s pa do Mi MiX

  21. studeni 4, 2016 at 7:46 pm

    Cekajte da vam se pokvare ti kinezi pa cete da vidite kako cete da napravite..

  22. studeni 5, 2016 at 7:07 am

    Nek kaze ko sta hoce al iphone je iphone nemore ga ni jedan zamjenit ja ga koristim odkad postoji iphone mobitel svaki model sam imo kad hod izidje novi kupim ga i nema sta najbolji su ali iphone tako da vicinom ljudi tesko znaju da rade snjim pa jim nevalja sa iphonem treba znat neko nezna pa kaze samsung i tako dalje kao bolji nikad nemore bolji ni jedan bit od iphona

    • studeni 5, 2016 at 10:12 pm

      hahhaha ma sve si ti imao…kao i sto si prevodilac…a nepismen si do bola!

    • studeni 5, 2016 at 10:44 pm

      Aleksandar vlajkinovski popusi ti kurac klosaru nisam klosar kosto si ti nepismen nabijem i tebi i materi tvojoj karinu u usta ti hos da crknes od inata ljubomora tvoja majmune seljacka nisam ja ti hval bogu i jesam prevodiolac majmune odkud ti nesto znas koje staje neg od inata pricas crkni seljacino u bedu tu da te pokrijem majmune zeljan si svega sta vozas biciklo il sta sta ja vozam i nov BMW od dvadeset i tri hiljada evra nemores nikad dostic ni do mog kurca klosaru iphone za mene nista to nije imam dva i sesticu i sedmicu gladnicaru akosi ti gladnicar i zeljan nismo svi ostali taki kosto si ti crkni tu i zacepi kanalizaciju svoju ok mali budi dobar dzukelo i kulturan da licis na coveka a ne na majmuna il na dzukelu neku bedo jedna nepismena

    • studeni 5, 2016 at 11:33 pm

      Elvir na sta da budem ljubomoran?? na ovaj prostakluk,nevaspitanje ili na to sto pises kao da nemas 4 razreda osnovne??? imas 4 gramaticke greske u jednoj recenici pa si tako i rekorder… Posle prve recenice nisam citao dalje, nepismen si toliko da je to mucno citati…A svoju inteligenciju i prostacki jezik podeli sa svojim ukucanima, ne bih se spustao na tvoj nivo sa tim uvredama…kad naucis da pises onda koristi racunar…mozes da vozas 3 bmw-a dzaba kad si prost i nepismen…ja bih pre bio najsiromasniji na svetu..ali normalan i pismen… cega se pametan stidi time se budala(citaj “ti”) ponosi…e jado jadna…

    • studeni 5, 2016 at 11:35 pm

      prevodilac mora da bude pismen…ti ne umes recenicu jednu da sastavis…deca 3 razreda su pismenija od tebe…hahhahahha kaze ja sam prevodilac i vozim bmw-a….
      svasta danas zivi…uzas

    • studeni 5, 2016 at 11:41 pm

      Aleksandar Vlajkinovski de napusi se bedo karine malo koju to recenicu skini mi se skurca i rikni seljacino sto tu sve tri tacke kucas i smatras samog sebe pismen da si bezi smradu crkni tu i cuti tamo bedo umiri od inata kakvu recenicu smoto smotani covece sta ti pises bolje ceti se smeje ceo svet smradu od ljubomore crkni smradu bre pukni do kurca nemores da mi stignes pisonja jedan

    • studeni 5, 2016 at 11:58 pm

      “ceti se smeje ceo svet” hahahaha Boze dragi kakva nepismena seljacina…
      ah da bolje tri tacke, nego spojeno tamo gde ide razdvojeno i obrnuto..bez znakova interpunkcije.Ako uopste znas sta je to seljo seljacki…
      os slanine malo? fuck off

    • studeni 6, 2016 at 12:01 am

      da te stignem? hahah ne daj boze da budem ni blizu kao ti odmah bih se ubio od sramote…da sam nepismen kao ti pa jos i glup…pre bih bio najbedniji na svetu..nego kao ti a najbogatiji…

    • studeni 6, 2016 at 12:03 am

      Odjebi klosaru nemam vremena klosarima vreme da gubim gladnicaru crkavas od inata i ljubomore cao ne zelim diskusije mentalcima

    • studeni 6, 2016 at 12:06 am

      ahahahhahahahahah crkavam od inata??
      kaze se od ljubomore some glupi pa ti nemas ni 12 god sigurno…
      jadnicak mali ne zna ni znacenje recenica…
      prevodilac a? ahahahhahahh
      ogranicen si kao terasa…aj ti seljo lepo na blok listu… prijatno sa slaninicom masnom i cvarcima znam da obozavas…

    • studeni 6, 2016 at 3:24 pm

      Elvire stavarno si nepismen hahaahha do bola hahahah sta hos ti ??? Ahhahaahahahahhaahahha,aleksandre koji si ti kralj 😀 hahahah sto se tice iphonea to jeste dobar telefon ali ipak samsung je najjaca masina na trzistu a imam i ja kineski telefon “umi” i malo je reci da je dobar,aa to sto mi uvozimo smece od ostatka evrope i sveta a njima izvozimo hranu ,vodu i mnogobrojne resurse to je nas problem.

    • studeni 6, 2016 at 4:23 pm

      smesan je kao crtani film…toliko je nepismen da moram da napregnem mozak da bih razumeo sta pise…a kaze da je prevodilac..hahha kakav vic… budala misli da sam ljubomoran na njega… covek je ogranicen kao terasa…pa se zbog toga ne spustam na njegov nivo da ga vredjam ..pominjem majku itd…kakve veze zena ima sa tim sto je on kreten 🙂

    • studeni 6, 2016 at 4:27 pm

      Ma koliko slicnih znam uzivo ,i zaista vozaju dobra kola i imaju love ,jednostavno to je tako,a ovo ne moze biti prevodilac,decko svaku petu rec napise ispravno,ne dozvoli sebi da se zamaras sa tim .. njim

    • studeni 6, 2016 at 4:50 pm

      Jeste seljacine e hahahaha pa dal vi vidite i gledate sebe kako pisete koja razliku vidite vi nikoju samo lupate psiho vam u glavi verovatno to drugo nema sta osim toga glupi ste ko tocak il ko kurac mogu rec u citavom vasem komentaru ovom nevidim nikakvu razliku mislim od mog komentara samo vam vidim dva zareza ste postavili i po tome smatrate da ste pismeni nista drugo nevidim sramota to da tolko smatrate da sami sebe pohvalite necim a ni za kurac niste sto pravite od samog sebe budaku zar vam je to potrebno normalan covek ne razmislja o tome samo vas mogu ignorisat nista drugo prijatelji budi te pristojni to vam je moj savjet i ne stavljajte nos tamo gde netreba prvo sebe gledajte pa ostale ljude koje staje savjet vam dajem budi te pristojni nike lijepo da se vredjamo psujemo ti tako posle i ja onako i zasto bi to potrebno bilo nista nikakvog interesa nema se od ovakvi zajbancija koje staje za sebe je mislim svak svoje ima i toje to ok

    • studeni 6, 2016 at 5:08 pm

      Koja razliku,nikoju,nevidim,citavom komentaru ,pravite od samog sebe, i tako dalje,pa kako ces videti razliku izmedju nasih i tvojih komentara kad si nepismen 🙂

    • studeni 6, 2016 at 5:19 pm

      Ma seljak si zivi seljacina i glup i tvrdoglav nabijem i tebe i tvoje zareze na kurac a zar smo mi svi nepismeni sad koji ne postavljamo zareze kolko ljudi zar nevidis pisu ne postave te zareze pojedini od hiljadu jedan se potrefi kosto kosto stosi ti pa nam nesto pametujes ovde stvojim glupostima znaci svi smo od toliko ljudi nepismeni a ti si pismen nemas sta drugo radit neg da glumite od samog sebe fantazije i budalom svaka ti cast

    • studeni 8, 2016 at 1:55 pm

      Tvrdoglav je ljudska osobina koji svako moze da ima i nije sramota ali tvoja nepismenost je sam tvoja sramota i smanji malo te psovke ja ne psujem i ne vredjam nikoga

    • studeni 8, 2016 at 3:19 pm

      E bolesnici napusite se kuraca ko vi ko vase mame sto su vas savjetovali ovako ok dzubradi bolesnicka nemate sta radit visite ko kurac tu gledate tudja pisla radite li vi il vas jos mama hrani pa tako vremena imate da se budalestite kurvin sin si izgleda nesavjetovan bolesnik psihipati manjacka posla sto samo gledate tudja posla seljaci su pismeni sto zivis u sumi pojma nemate za zivot gledate ljude druge bez potrebe to samo bolesnici rade smradovi napusite se kurca pickalivam materina kovas je savjetova kulture mamu vam jebem nepismena nekulturna crknite tu umirite gladi smradovi navikli da crkavate kulturni ste vi kao pickali vam materina seljacka nekulturna sta tebe boli picka ti picku imas pederu niste vi musko stavas picka boli koje staje neg ste bolesni u glavu i nije vas stid da vas ljudi po komentarima vide sta tudja posla gledate mamuvam bolesnicku jebem i onaj kote napravio mars dzubre nepismena napusite se kurca ok i ljecite se boljevam da se izlecite pametnije to neg da se kurca napusite ovde

    • studeni 8, 2016 at 3:30 pm

      Vidi kako si se uslikao ko podofil neki hehehe digao glavu do plafona hahahaha smjesan crtani ko strunfovi daste a ne ljudi hehehe nasmejes me majmune

    • studeni 9, 2016 at 10:39 am

      Zao mi sad ovog Elvira 🙁 i on bi voleo da je normalan kao ceo svet, ali mu je Bog pamet uzeo…
      jadnicak bice nepismen celog zivota…Elvire ti mozda jesi izasao iz sela ali selo nije iz tebe i nekad nece…sreca pa si nepismen pa ne citam sta pises…srecno sa pravopisom “prevodioce”

    • studeni 9, 2016 at 11:02 am

      Uuu hahahaahah uspeo sam procitati elvirov komentar ii stvarno nemam reci a dobro bi to bilo sve da nije rekao da je prevodioc.Bolju mu je ds stavi svoju sliku na profil nepismena rugoba

    • studeni 9, 2016 at 11:47 am

      Mali odjebi psihopatu glupi ste ko kurac da ste normalni kosto treba nebi turili nos ondje gdje netreba svacate sramota turit nos ondje gde vam nije mjesto da turite taj vas nos to samo mentalci gledaju duđa posla svacas normalan covek nece sigurno nemoj glumit gluposti zezas posle kad svasta pisem gadno ondak nije lepo provocirate i zasluzujete mislim drug budite pristojni svacate i menije neugodno da svasta vas grdim al zasluzujete to provocirate pa zasluzujete jedno stavno svak svoje ima koje staje sta mene kurac boli koje staje primer jedino oni koji su bolesni psihicki ljubomorni i tako dalje a ljubomora je jedna teska bolest moj savjet vam je zbog vasi psiho terapije da se lijecite te bolesti pametnije vam je to ne gledat duđa posla koje staje da se vređamo zar lepo se vređat dal se stime lepo osecate i to zar nije bolje pristojan bit i drug i prijatel da se druzite ljudima kosto treba normalno nije vazno koje staje ja nisam na to negledam al vazno je postovanje i kulturan bit pokazati se na dobar nacin da si covek a ne zivotinja svacate lepo kazem nista lose nekazem budite pristojni stvarno sramota odvas ovakvim ponasanjem koda ste djeca glupi ste tako sa ovakvim ponasanjem sta jest jest

    • studeni 9, 2016 at 4:46 pm

      (psihopatu,kosto,nebi,netreba,svacate,dudja,svacas,ondaK,budite,staje,vasi,stime,kosto,odvas,koda….)
      covece ja ne nogu da razumem sta pises sa ovoliko gresaka i nepostojecih reci… pa zar moze neko biti ljubomoran na nekog ko ne ume jednu recenicu ispravno da napise… neuka neznalice gubi se bre vise.
      Mrsko mi je da citam ovoliko gresaka, prevodioce odjebi ….

    • studeni 9, 2016 at 5:13 pm

      Nije normalan momak,koliko je nepismen,umori me njegov komentar … Pfff odustajem

    • studeni 9, 2016 at 5:20 pm

      Kako si napisao ono ne nogu da razumijem jel se to tako pise il ovako nemogu da razumijem psihopatu nauci se pisat prvo pa se javi nista te nemogu razumjeti nemogu rado bi ti pomogo da se ljecis al nazalost nisam doktor znas hehehe vidi se da si glup ko karina hahaha normalan covjek nebi se ponaso ovako kosto ti samo smetas ljudima na ovaj fb zamisli seljak kad uzme kompjuter na rukama svijim eto dosta to samo smetas ljudima na fb ovaj to samo ignoriseno mi pametni stosmo znas hehehe smejem se samo od ovakvi budala hahahahahahaha neoismebi si popisam ti se na te zareze po tome smatras sebe pismenog neznas recenicu jednu da sastavis i spojis klosaru

    • studeni 9, 2016 at 5:24 pm

      Djordje pusi karovicu nista nerazumem tvoje malo al od onoga drugog nista nemogu da ga razumem sta kako pise glup je ko kurac a i ti uz njega jos veci postanes uz njega jer se kaze ono skim si takav si pa ljudi da ste normalni nebi se ovako ponasali samo ste da bi nekome smetali i u poste kad udjete samo smetate ljudima zato vas ljudi blokiraju ignorisu budalu glupi ste ko tocak

    • studeni 9, 2016 at 5:27 pm

      Onaj digo glavu do plafona nije cak znao da se uslika zamisli to psihicki ljudi su tvrdoglavi neosjecajni sve bi po svome to je takva bolest zao mi te al staces takav ti je mozak jebiga djeci mozak

    • studeni 9, 2016 at 6:04 pm

      Klosaru nepismena intetesantni ste mi gledam budalu samo i citam glupe nepismene vase komentare inace bi vas blokiro al neka volim ovako da vas cujem kako ste nepismeni hahaha i tolko glupi ko kurac

    • studeni 9, 2016 at 6:05 pm

      Ne smetajte ljude jer ce vas ljudi nabit na kurac vi klosari samo po fejsu ste da smetate jer ste psihopati

    • studeni 9, 2016 at 8:56 pm

      Hahaha ima li lingvista ovde?

    • studeni 9, 2016 at 9:53 pm

      Evo obrati se gospodinu elviru :p

    • studeni 9, 2016 at 10:28 pm

      Hahahaha prevodioc nas,ako je on prevodioc… Hahahha Aleksandar Vlajkinovski trebali smo se ti i ja kandidovati za presednika SAD-a ,ali zakasnili smo jbg 😀

    • studeni 9, 2016 at 10:38 pm

      Hahahahahah moze,neka da ideju ,ne mora se muciti oko gramatike,posto mu slabo ide .A i da izvadi kurac iz usta malo 😀

    • studeni 9, 2016 at 10:59 pm

      Al se kurcite jebote glupi ste ko kurac

    • studeni 9, 2016 at 11:23 pm

      Ne kitu u usta :p

    • studeni 10, 2016 at 12:17 am

      elvire opet ti samo kurac u ustima prevodioce nas….mozes nesto da mi prevedes sa belgijskog na iskrivljeni srpsko-hrvatski kakvim baratas…

  23. studeni 5, 2016 at 7:08 am

    To su reklame fantazije tu tako izgleda kupi pa ga postavi sam u vodu i gotov rikne odma i

  24. studeni 5, 2016 at 10:49 am

    Koja laz sto ga neupali pre ubacivanja u vodu

  25. studeni 5, 2016 at 2:25 pm

    Поштовани, Ваша реклама се појавила и код мене, па ме интересује да ли то значи да планирате продају и у Србији?

  26. studeni 5, 2016 at 5:18 pm

    Izuzetan telefon ajfon je mala beba za ovu maxinu imam ajfon 7 stigo mi pre mesec dana a zena uzela ovaj verujte ajfon je mala beba

  27. studeni 5, 2016 at 5:19 pm

    Novi kineski krs kao i svi do sada…

  28. studeni 5, 2016 at 6:03 pm

    Zato kupite CAT i rijesili ste peobleme kao ja.. Dvije god kod mene. Trehnem ga od asfalt, snimam pod vodom i nista.. Tel top. Najjaci sto postoji

  29. studeni 5, 2016 at 9:41 pm

    Sve sto treba nekome podvaliti i uvaliti samo donijet u Bosnu nema svijet smeća sto pametni bosnjo ne moze popusiti… Bosnjo jede zamrznuto meso od 20godina i ubijeđen je da je juce zaklano. Bosnju ybu 20 godina poslije rata a on tvrdi kako je super 🙁 eh tugo moja. Kao kad bi neko rekao da je onaj ručni tetris igrica bolji od playstation 4 🙁 porediti ove kinesčiće sa brandovima Samsung Sony LG Apple… 16 godina servisiram mobilne telefone. Volio bi da jedan krajnji korisnik vidi mojim ocima kad otvoris jednog novog kineza na servisu a on se nov ubuđao, a ploca kao da je nogama stampana i rađena. Otvoris samsung lg sony iphone star 3 godine on se sija i vidis onaj kvalitet izrade i nakon 3 godine…

    • studeni 6, 2016 at 12:57 pm

    • studeni 8, 2016 at 1:13 pm

      Jarane to vjerovatno pricas o kopijama brendiranih telefona.Kao sto je kopija Samsunga s4 koja kosta 150 km.

    • studeni 11, 2016 at 6:35 pm

      Tako je dzenan .a sto ne kaze da svaki samsung i xperiu i lg i sve druge rade i sklapaju kinezu.za kratko vreme .honor .xuavei i svi drugi kineski tel.bice brendovi.

    • studeni 11, 2016 at 6:53 pm

      Ne bi da se obazirem na tvrdnje krajnjeg korisnika koji upali i koristi telefon i mene koji ih popravlja 16 dugih godina. Ne vidimo mi to istim ocima care vjeruj…

    • studeni 11, 2016 at 6:54 pm

      Pravio se i sklapao golf 2 u Sarajevu pa nije bio Bosanski…

  30. studeni 6, 2016 at 9:26 pm

    nesto nisam preterano zainteresovan za sistem kupovine plati pa cekaj 2 meseca mozda postar nesto i donese

  31. studeni 7, 2016 at 12:50 pm

    Idi ..begajte

  32. studeni 7, 2016 at 8:20 pm

    Cjena..

  33. studeni 8, 2016 at 9:46 pm

    Za 170$ ovo je cisto djubre.Ima stari mtk procesor cak ispod 300ppi zataj novac imam meizu,xiaomi pa cak Letv

    • studeni 9, 2016 at 8:57 pm

      300ppi je gustina pixela koja je odlicna. Jedino sto kazes Mediatekov procesor.

    • studeni 9, 2016 at 8:58 pm

      Za danasnje standarde i tu cenu bas i nije

  34. studeni 9, 2016 at 6:44 am

    Djordje Kovacevic

  35. studeni 9, 2016 at 9:05 pm

    Osobe koje ce komentarisati “kinesko smece” nek se zapitaju gde se delovi za ajfon proizvode i gde se sklapaju. Neka na mapi ukucaju gde se nalaze fabrike Foxconn. Kinezi smece? Ne bi rekao. Nije sve kinesko lose. To sto ste navikli kupovati jeftinu robu kod kineza Djure na stocnoj pijaci to je vas problem. Huawei,Xiaomi,Oppo,Vivo,Meizu su 5 proizvodjaca u top 10. Izbacivsi brendove HTC,Sony,LG,Microsoft. Huawei ako nastavi ovaj rast.Za manje od dve godine ce preuzeti drugo mesto na listi proizvodjaca.Xiaomi ima 210% rast prodaje samo od prosle godine. iPhone gasi prodajna mesta po Aziji gde ih ubijaju dva navedena. Jer naravno ljudi kupuju svoj brend.

Pošalji odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Vrh