Novosti

21 megapiksel i fotkanje pod vodom – vrijedi li čemu takav mobitel?

Telefoni otporni na udarce i kvalitetna kamera nisu baš stvari koje idu ruku pod ruku; rijetko je koji takav imao senzor jači od 8 megapiksela. No sad su se pojavili novi igrači na tržištu koji traže svoje mjesto pod suncem, pa se pokušavaju istaknuti s, recimo, kamerom od 21. megapiksela.

Pametni telefon Aermoo M1 diči se baš time: senzor kamere je Sony IMX230, čime se u drugi plan bacaju sve ostale komponente. Aermoo je, zapravo, toliko zapeo za jake kamere da je već najavio pametni telefon čiji će senzor imati razlučivost od znanstveno-fantastičnih 84 megapiksela.

Kako će to konkretno postići, vjerojatno nije ni njima znano – valja im prvo pronaći hardver koji će to omogućiti, pa stoga hajmo na ono što Aermoo M1, njihov nadolazeći model, zapravo nudi.

Kao što kaže naslov, M1 okidat će fotke pod vodom, što će reći kako je otporan na istu. Zapravo, otporan je na sijaset vanjskih utjecaja, što jamči certifikat IP68. Ništa manje bitna je mogućnost rada u rukavicama odnosno s vlažnim prstima – ako ste ikad željeli odgovoriti na poziv ili poruku u takvim uvjetima, znate koliko je ta opcija praktična.

Osim kamere, M1 može se pohvaliti s još nekoliko iznimnih sastavnih dijelova. Pokretat će ga osmojezgreni procesor, podršku kojem će pružati 6 GB radne memorije i vrlo izdašnih 128 GB interne. Operativni sustav je Android 7.0 Nougat, kojeg će se gledati na Full HD zaslonu.

Aermoo M1 u trgovine stiže vjerojatno početkom sljedećeg mjeseca. O cijeni se trenutno samo nagađa, no javit ćemo čim budemo znali nešto više.

Komentiraj

Pošalji odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Vrh