Novosti

Acer Neo Touch F1

Do sada je Acer bio vodeći proizvođač prijenosnih računala, te drugi poslije HP-a po proizvodnji stolnih računala. Čini se da Acer i na tržište mobilnih uređaja ulazi na velika vrata.

Moćan pametni telefon Acer Neo Touch F1 dolazi vrteći se na Windows-u 6.5 profesionalnom operativnom sustavu. Težinom od 130 g, svrstavamo ga među prosječno teške pametne mobilne telefone. A ta težina polako postaje standardna, kad su u pitanju pametni mobilni uređaji. Neo Touch ima dimenzije 119 x 63 x 12 mm, a uključuje i veliki 3,8-inčni TFT zaslon osjetljiv na dodir. Razlučivost zaslona je 480 x 800 piksela, a podržava do 65.000 boja. Ova rezolucija boje na zaslonu je prilično razočaravajuća, te je ona nažalost ostavština starog Windows Mobile operativnog sustava, koji je bio namjerno ograničen na 65.000 boja kako se ne bi oslabile performanse mobilnog uređaja. Uz napredak mobilne tehnologije kojega pratimo tijekom posljednjih nekoliko godina, 65 000 boja nam se jednostavno ne čini dovoljno zanimljivim. Otežano je čitanje sa zaslona u slučaju da ga Sunce direktno obasja, što je stvarno šteta za ovako dobar zaslon.

Acer Neo Touch F1 koristi impresivni Qualcomm Snapdragon QSD8250 procesor od 1GHz, što je do prije 5 godina bila rijetkost i na prijenosnim računalima Za Neo Touch možemo reći da je kralj što se tiče povezivanja. Ovaj quad band GSM uređaj nudi prijenos podataka pomoću HSDPA mreže na brzinama do 7.2Mbps, te HSUPA mrežom brzinom do 5.76Mbps. WiFi je naravno sastavni dio ponude, kao i GPRS i EDGE. Neo Touch ima mini USB port za spajanje uređaja na računalo preko podatkovnog kabela te također nudi i Bluetooth 2.1 za povezivanje na lokalne bežične veze. Inače, Bluetooth 2.1 je najnovija inačica dostupna, koja spajanje čini mnogo jednostavnijim procesom nego verzija prije nje.

Što se tiče multimedije, ovaj mobilni uređaj je dobro opremljen.

Prije svega tu je 5.0-megapikselni fotoaparat s autofokusom i LED bljeskalicom, koji također nudi geo-tagging opciju. Video snimanje je uključeno, a video isječcima se snima na VGA rezoluciji, te do 30 fps. Uređaj ima TV-out izlaz, ali TV-out kabel nije dio paketa i morat će se kupiti zasebno. Neo Touch je opremljen kvalitetnim media playerom koji reproducira MP3, AAC, WAV i WMA audio datoteke, kao i MP4, WMV, H.264 i H.263 video datoteke.

Još jedno područje koje pokrivaju gotovo svi noviji modeli su društvene mreže. Acer Neo također dolazi sa integriranom podrškom za razne društvene mreže. Acer Neo ima ugrađenu podrška za Flickr i Facebook, dok su druge stranice kao što je Bebo i Twitter dostupne putem web preglednika.

Potrebno je puno snage za moderne mobilne telefone danas, te uz Acer NEo Touch dolazi baterija 1350 mAh od litij polimera, koja bi trebala biti dovoljno snažna da daje punu potporu čitavi dan čak i kod najzahtjevnijih korisnika.

Acer neo Touch F1 još je jedan u dugom nizu nedavno najavljenih mobilnih uređaja u tableta PDA stilu koji na tržištu uzima maha. Ovaj mobilni uređaj ima dosta prednosti, ali postoje i određeni nedostaci koje treba imati na umu ako se odlučite za kupovinu ovog mobilnog uređaja. Neki od nedostataka su: stavljanje utora za Micro SD karticu pod stražnji poklopac, nema podršku za DivX i XviD.


Komentiraj

Pošalji odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Vrh