Novosti

Apple upozorava vlasnike iPhone 5 da ažuriraju svoje uređaje ako žele ostati na mreži

Ako vam je još uvijek stalo da održite svoj ljubljeni iPhone 5 na životu, zaista bi trebali žurno ažurirati softver. U suprotnom, posljedice mogu biti ozbiljne.

Apple je toliko zabrinut, da svojim korisnicima šalje upozorenje preko cijelog zaslona, a čak su objavili upozorenje i na svojoj web stranici za podršku, kako bi podsjetili vlasnike iPhonea da trebaju nadograditi svoj iOS na verziju 10.3.4 do 4. studenog.

Ukoliko do tog datuma ne ažurirate vaš softver, tvrtka upozorava da ćete izgubiti ključne značajke poput e-pošte, pregledavanja web stranica, App Store i iCloud. Drugim riječima, ako ne ažurirate, sve korisne značajke na vašem iPhoneu 5 postat će beskorisne

Ako iz određenog razloga ne možete nadograditi svoj iOS do 4. studenog, dobra vijest je da niste baš potpuno zaglavljeni, i imate mogućnost to napraviti putem svog računala.

Drugi uređaji poput iPada četvrte generacije također su pogođeni, ali očekuje se da će izgubiti samo funkcionalnost GPS-a.

Apple tvrdi da neće biti previše ljudi pogođenih ovim promjenama, s obzirom na to da samo 9% korisnika iOS uređaja koristi softver stariji od iOS 12.

Bilo kako bilo, nije česta pojava da tvrtka mora nagovarati ljude da ažuriraju uređaj sedam godina nakon njegovog lansiranja.

Komentiraj

Pošalji odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Vrh