Novosti

Bill Gates prešao na Android

Ako je itko mislio da je Windows Phone još uvijek aktualan, evo dokaza da im je zabijen posljednji čavao u lijes: PocketNow javlja da Bill Gates, jedan od osnivača Microsofta i jedan od najutjecajnijih ljudi svijeta unazad nekoliko desetljeća, kao komunikacijski alat koristi pametni telefon temeljen na operativnom sustavu Android.

Gates je prije gotovo četiri godine odstupio s mjesta izvršnog direktora Microsofta kako bi se posvetio radu u humanitarnoj zakladi koju je osnovao zajedno sa suprugom. Od tada se su se rijetko čuli njegovi komentari vezani za bivšu mu kompaniju koju su nakon njega vodili Steve Ballmer i (trenutno) Satya Nadella, mada i dalje ima znatan udio u vlasništvu.

Kao što znate, jedan od operativnih sustava koji su se svojedobno borili za prevlast na tržištu bio je i Windows Phone, Microsoftova uzdanica koja je jedno vrijeme stojala rame uz rame s Googleovim Androidom i Appleovim iOS-om. Zbog kombinacije loših poslovnih odluka i malo loše sreće, WinPhone je potonuo do dna – današnji udio na tržištu mu je manji od 0,1%, a i Microsoft je odustao od njegova daljnjeg razvoja, samo što to još nisu javno objavili. Gates se, kako se čini, do zadnjeg trena držao platforme koju je razvila vlastita mu firma, no i njemu je postalo jasno kako su telefoni temeljeni na tom OS-u danas gotovo pa neupotrebljivi. Obraz je pokušao sačuvati izjavom kako se na njegovom telefonu (nije se izjasnio koji je točno model u pitanju) nalazi velik broj Microsoftovih aplikacija. Izjavu možete i čuti na priloženom videu.

Komentiraj

Pošalji odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Vrh