Novosti

Cisco olakšava bežično spajanje na mrežu

Tvrtka Cisco najavila je suradnju s tvrtkom Flip Video’s kako bi lansirala novu liniju proizvoda nazvanu ValetTM. Pomoću Flipovog jednostavnog dizajna Cisco pokušava uvesti nove usluge koje će omogućiti lakše i pristupačnije bežično spajanje. Valet će biti usmjeren kućanstvima kako bi korisnici bili lišeni problema postavljanja mreže i sličnih problema.

 

“Valet će olakšati korištenje bežične veze u kućanstvima”, kaže Jonathan Kaplan, viši potpredsjednik i generalni menadžer Cisco Consumer Products odjela. “S dodatnim tehnikama Cisco i Flip timovi će udružiti snage kako bi promijenili način na koji funkcionira spajanje bežičnom vezom u kućanstvima. Nakon završetka projekta, korisnici će moći postaviti bežične mreže bilo gdje i bez muke”, nadodao je.

Iako se broj zahtjeva za bežičnim vezama naglo povećava, istraživanje IDC-a, tvrtke specijalizirane za analiziranje tržišta informacijske tehnologije, pokazalo je da tek trećina kućanstava u SAD-u koristi bežično spajanje na mrežu. Razlog tome leži u činjenici da korisnicima postavljanje mreže s bežičnim spajanjem predstavlja veliki problem. U isto vrijeme broj mobilnih uređaja i bežičnih sustava za igranje računalnih igrica se povećao. Istraživanje tvrtke ABI Research pokazalo je da je u 2009. godini u prodaju pušteno 264 milijuna ovakvih proizvoda.

„Korisnici se osjećaju bespomoćno i frustrirano pri postavljanu bežičnih mreža. Valet će ih razriješiti tih problema“, kaže Kaplan. „Tržište bežičnih uređaja se naglo širi i sada će korisnici napokon moći iskoristiti njihovu punu funkcionalnost“, nadodaje Kaplan.

Valet je prva linija bežičnih uređaja koja će omogućiti lagano postavljane kućne bežične mreže. Korisnici jednostavno stave Easy Setup Key podršku na USB pohranjivač te nakon toga Cisco Connect softver preuzima stvar u svoje ruke. Za razliku od ostalih bežičnih proizvoda koji zahtijevaju 20 do 30 koraka pri postavljanu, Cisco Software od korisnika zahtijeva praćenje samo tri koraka.
Jednom postavljen, Valet omogućuje korisnicima laganu kontrolu bežičnog uređaja. Cisco Connect programska podrška omogućuje:

1)    Jednostavno dodavanje novih uređaja u mrežu
2)    Postavljanje korisničkih ovlasti
3)    Postavljanje pristupa mreži za različite goste
4)    Prilagođavanje sigurnosnih postavki

Valet također pruža dodatnu razinu kontrole za roditelje. Roditelji sada mogu jednostavno ograničiti korištenje Weba svojoj djeci po danima, tjednima ili na duže periode. Ako djeca previše vremena prevode igrajući igrice ili na društvenim mrežama, roditelji im mogu ograničiti pristup na određeno vrijeme tokom dana, što će mnogim roditeljima korisno doći.

Ako pak korisnici imaju goste koji se žele spojiti na mrežu, Valet omogućuje posebno bežično spajanje kako bi glavna mreža ostala sigurna.Valet, također, jednako funkcionira na računalima kao i na mobilnim telefonima i dlanovnicima.

Valet se trenutno može pronaći u dva modela, Valet i Valet Plus, ovisno o veličini kućanstva i broju bežičnih uređaja koje korisnici žele priključiti mreži. Također je na raspolaganju i Valet Connector podrška koja omogućuje nadogradnju na starim računalima. Korisnici Valeta imaju pristup nagrađivanoj danonoćnoj telefonskoj korisničkoj podršci u slučaju da imaju pitanja ili im se pojavi problem. Cijene proizvoda su sljedeće:

1) Valet – za mala do srednje velika kućanstva uključujući primarne bežične uređaje – 99.99 dolara
2) Valet Plus – za srednje velika i velika kućanstva uključujući bežične i žične uređaje – 149.99 dolara

3) Valet Connector – podrška za nadogradnju starih računala kako bi mogla koristiti Valet i Valet Plus – 79.99 dolara.


Komentiraj

Pošalji odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Vrh