Novosti

Dart – najmanji punjač na svijetu

Različiti punjači s dužim utorima su bili problem za laptope već desetljećima. S obzirom na dosadašnje tehnološke napretke u doslovno svakoj drugoj kategoriji, čudimo se što se nitko do sada nije potrudio pobrinuti za ovu uobičajenu neugodnost. Pa sada, netko napokon je.

dart-punjac

Grupa maturanata na MIT-u je odlučila pokrenuti kampanju Kickstarter za Dart, proizvod za koji oni tvrde da je najmanji adapter za laptope na svijetu. 65W adapter je dovoljno mal da stane u džep ili u torbicu, ima jedan izlazni port i uključuje port za punjenje odvojenog uređaja poput smartphonea ili tableta.

Dart tvrdi da će biti kompatibilan sa svim PC markama i da je dizajniran za korištenje bilo gdje u svijetu. Poznajem neke laptope koji rade samo s određenim punjačima pa bi bilo mudro provjeriti listu kompatibilnosti prije nego što se zainteresirate za kupnju jednoga.

Punjač će s vremenom biti dostupan u plavoj, ljubičastoj, srebrnoj, metalnoj i narančastoj boji i doći će s kablom od oko 1m.

Kako se piše, kampanja je do sada prikupila preko $180,000 i dobro je na putu da postigne cilj od $200,000 koji je postavljen i to s još 29 dana vremena do kraja kampanje. Cijena koja je potrebna da dodate svoje ime na listu čekanja za ovaj Studeni jest $89. Sigurno nije jeftino ali ipak, to je dobra ponuda u usporedbi od $120 koju će imati kada krene na tržište.

Komentiraj

Pošalji odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Vrh