Novosti

Deutsche Telecom pobija glasine o sjedinjavanju sa Sprintom

Deutsche Telekom, tvrtka pod čijim je vlasništvom T-Mobile, izjavila je da nastavlja s projektima unapređenja kvalitete svojih proizvoda što je ugasilo glasine o mogućoj prodaji ili spajanju s rivalom Sprint na američkom tržištu.

 

“Smatramo da američko tržište posjeduje veliki potencijal za naredne godine”, kaže Rene Obermann, izvršni predsjednik pri T-Mobileu. “Kako bi iskoristili prilike koje nam se pružaju na području Internet tehnologija i dalje ćemo ulagati u američko tržište u sljedećim godinama”, nadodao je.

Iako su se pojavile glasine da će doći do dogovora sa Sprintom, kako bi isti bio konkurentan Verizonu i AT&T-u, Rene Obermann ih je odlučno porekao. Na godišnjem Wireless Trade okupljanju u Las Vegasu izjavio je da Deutsche Telekom nije zainteresiran za ovakvu vrstu posla.

“Nismo zainteresirani za sklapanje multimilijarderskih pogodbi”, izjavio je Obermann.

U posljednjim godinama, T-Mobile i Sprint mučili su se kako bi bili konkurentni malim operatorima bežičnih mreža ili velikim operaterima poput Verizona i AT&T-a. T-Mobile se morao nositi s mnogobrojnim otkazivanjima korisnika koji su smatrali da su njihove mreže inferiorne konkurentskim. Na temelju tih činjenica, pojavile su se glasine o spajanju sa Sprintom pa čak i Clearwireom.

Izvršitelji Deutsche Telekoma kažu da je tržište dovoljno veliko da svoj dio “kolača” uzmu sva četiri velika operatera. “Zašto pak ne bi mogao postojati i peti operater?”,  nadodaje Robert Dotson, jedan od izvršitelja T-Mobilea.

T-Mobile je odmah nakon poricanja glasina najavio plan unapređenja svojih usluga. Unapređenja će se odnositi na usluge vezane za HSPA-plus, tehnologiju koja će se koristiti kao prijelaz ka 4G tehnologiji.

Verizon i Sprint odmah su se oglasili i najavili svoj razvoj četvrte generacije mreža, kako bi imali infrastrukturu za usluge koje zahtijevaju veliku brzinu prijenosa podataka.


Komentiraj

Pošalji odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Vrh