Novosti

Domaći operateri žele blokirati Skype

Današnji pametni telefoni imaju tu prednost da preko interneta i aplikacija poput Skypea, Fringa, Vibera, MSN-a i drugih popularnih chat servisa korisnici imaju jeftiniju mogućnost komuniciranja.

Naravno, mogućnost besplatnih razgovora također je prisutna, ali još uvijek ne u tolikoj mjeri. Dok većina Hrvatske tek otkriva prednosti besplatnog komuniciranja uz upotrebu interneta, domaći operateri, kako bi doskočili padu prodaje njihovih usluga, osim različitih tarifa koje uključuju besplatne razgovore, poruke i internet žele ograničiti korištenje VOIP usluga.

Naime, u uvjetima korištenja novih T-mobile Extra tarifa stoji članak 27. koji kaže: ”U tarifnim modelima (naziv) HT zadržava pravo onemogućiti korištenje VoiP I MoiP usluga svojim krajnjim korisnicima. HT će navedene zabrane primjenjivati od 31. siječnja 2013.”

S obzirom na nove tarife koje su kao odgovor na Tele 2 tarife napravili i T-HT i VIP, mogućnost da će se ovakve stavke nalaziti u njihovim ugovorima u potpunosti je vjerojatna, no pitanje je koliko na to imaju pravo i koliko pravno mogu ići s takvim ograničavanjem korisnika. Ono što je sigurno jest činjenica da bilo koji operater ne može zabraniti korištenje VoIP/MoIP/chat servisa preko Wi-Fi-ja.

Net.hr

1 Komentar

1 Komentar

  1. 7 lipnja, 2012 at 6:06 pm

    Nepotrebno

Pošalji odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Vrh