Elephone

Elephone P5000 usporedba baterija

elephone p5000 baterija

Kao što smo već pisali općenito o pametnom telefonu Elephone P5000 koji će biti mnogima zanimljiv ponajprije iz razloga što ima najjaču bateriju. Ovoga puta ću više vremena posvetiti bateriji s obzirom da navedeni model ima bateriju s deklariranim kapacitetom 5350 mAh.

Od osnovnih podataka možemo navesti da podržava tzv. „reverse i quick charging“. S obzirom da ima ugrađenu bateriju velikog kapaciteta ima funkciju istu kao i eksterna baterija. Odnosno može drugi uređaj tj. mobitel puniti na isti način kao da ste ga spojili na punjač ili eksternu bateriju. Pa kao primjer možemo navesti da je Elephone P5000 sposoban napuniti iPhone 6 tri puta!

Quick charging odnosno brzo punjenje je također jedna vrlo korisna funkcija. Omogućuje vam da vaš pametni telefon napunite u što kraćem vremenu nego uobičajeno. Vrlo dobro znamo da je potrebno i po nekoliko sati da napunite bateriju vašeg mobitela. A kada ste u žurbi i nemate vremena čekati onda ova mogućnost je svakako super. Jer u ovom primjer mobitel P5000 će napuniti 70% kapaciteta baterije za samo pola sata! Osim potrebne podrške za brzo punjenje tu je i neophodan brzi punjač 5.2V 2.5A.

Koja je osnovna razlika između Litij-ionskih i Litij-polimer baterija? Litij-ionske baterije (Li-Ion) su teže, također su eksplozivnije i zahtjevu IC sklop. Dok Litij-polimer baterije (Li-Poly, LiPo) su lakše i mogu biti vrlo tanke kao kreditna kartica.

elephone p5000 baterija (1)

Na navedenim fotografijama možemo vidjeti da je tvrtka Elephone dobar posao napravila s obzirom da baterija koja se koristi kod modela P5000 je nešto veća u odnosu na konkurenciju dok istovremeno nudi praktički dvostruko veći kapacitet. Također prema njihovima navodima baterija pruža autonomiju od 4 dana kod vrlo čestog korištenja. Za više informacija možete posjetiti službenu stranicu.

Komentiraj

Pošalji odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Vrh