Novosti

Facebook aplikacija za Palm webOS

Vlasnici mobilnih uređaja s Palm webOS mobilnim operacijskim sustavom sada imaju mogućnost korištenja nove inačice Facebookove aplikacije koja je razvijena upravo za njih. Prema izjavama razvojnog tima,  nova Facebook 1.2.30 Beta aplikacija donosi novosti kao što su omogućavanje označavanja ljudi preko slika, pregledavanje istih, filtriranje novosti, podrška za široki pregled slika, višestruko brisanje notifikacija, popravak različitih grešaka i općenito poboljšan rad aplikacije.

Nedavni post na Palm Developer blogu je imao namjenu najave izlaska nove aplikacije u kojem stoji da će korisnici imati mogućnost uživanja u inline komentarima koji predstavljaju najveću novost nove aplikacije. Ostale novosti su mogućnost gašenja i paljenja odlika. Također, traka u donjem srednjem dijelu ekrana pruža listu izvora vijesti koja se također može paliti i gasiti po volji.

Ostale odlike su:

– Napredno označavanje u slikama. Korisnici sada mogu označavati sebe i svoje prijatelje. Kako bi to napravili, korisnici moraju postaviti sliku, pregledati ju u profilu gdje pritiskom na jedan gumb otvaraju mogućnost označavanja.

– Višestruko označavanje obavijesti kao pročitanih. Kako bi se sve obavijesti označile kao pročitane u gornjem lijevu kutu se odabere opcija See All Notifications. Tada se pomakom (klizanjem prsta po ekranu) slijeva na desno označavaju sve obavijesti kao pročitane.

– Široki pregled. Kako se pregled zaslona mijenja postavljanjem uređaja u vodoravan položaj, tako će se promijeniti i pregled pri Facebook aplikaciji.

Razvojni programeri, također, najavili su da je veće preoblikovanje i izmjenjivanje dio nove inačice. Prema njima, izvorna lista implementacija nije bila u skladu s novijim dodacima. „S brojem HTML elemenata stvorenih za svaku određenu listu izvora novosti imali smo problema. Problem se pojavljivao kod zamjene na implementaciji navigacije liste koju Mojo lista koristi zbog parsiranja spomenutih HTML elemenata koje je, naravno, neizbježno. Rezultat jest nešto sporije izvođenje navigacije kod lista koje ipak ne bi trebalo predstavljati veći problem,“ spomenuto je u otprije spomenutom postu. Aplikacija se može preuzeti sa sljedeće stranice: http://developer.palm.com/webChannel/index.php?packageid=com.palm.app.facebook.beta


Komentiraj

Pošalji odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Vrh