Novosti

Facebook ima više od milijardu mobilnih korisnika

Dok je sva pažnja bila usmjerena prema Facebookovom stjecanju igraće VR kompanije Oculus za 2 milijarde dolara, kompanija je također objavila još jednu zanimljivu stavku u četvrtak koja se odnosi na brojeve korisnika mobilne društvene mreže.

Facebook mobiteliViše od jedne milijarde Facebookovih korisnika pristupa stranici kroz mobilne aplikacije sada, izjava je to glavnog direktora Marka Zuckerberga ovaj tjedan. Bazirano na nedavnom izvještajima J.P Morgana, Facebookove usluge čine oko 20% vremena koje korisnici provode s mobilnim aplikacijama.

Prije neke dvije godine, kada je Facebook dobio Instagram, tvrtka se suočila s poteškoćama prijenosa svoje popularnosti na mobilne uređaje. Instagram je skočio za preko 100 milijuna korisnika u posljednje dvije godine i nešto, a čini se da Facebookova prosječna prisutnost na mobitelima prati taj trend.

Iako Google ostaje dominantan, Facebook je postao glavni igrač u poslovanju mobilnih oglasa u to vrijeme također. Nedavno proučavanje eMarketera zaključilo je da oglasi Facebook mobilea drže udio koje se utrostručio u 2013 sa 17.5% i očekuje se da će rasti još kroz 2014. Prije dva tjedna tvrtka je lansirala News Feed video oglase i samo u zadnjem kvartalu dobila 53% od prihoda mobilnih oglasa za razliku od 11% ukupno u 2012.

Komentiraj

Pošalji odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Vrh