Novosti

Facebook razvija modularni pametni telefon

Još se netko želi ukrcati na vlak s hardverom, a taj netko je gigant društvenih mreža, američki Facebook. Kompanija je, naime, podnijela patent na “modularni elektromehanički uređaj”, koji bi svojim korisnicima omogućio dodavanje i zamjenu određenih dijelova aparata.

Facebook o ovome ne želi reći niti jednu riječ, pa se zapravo ne zna točno o kakvom se to točno “modularnom uređaju” radi, no temeljem navedenih komponenti čini se kako će to biti pametni telefon, javlja Android Authority.

Gore priložena skica (dio je spomenutog patenta) baš i ne kazuje ništa konkretno, no ono što znamo jest da je modularna telefonija vrlo klizak teren. To najbolje može reći Google, kojeg je njegov projekt Ara koštao poprilično vremena, novca i živaca, a cijela je stvar neslavno završila – Google je ugasio Aru prije nego je uopće zaživjela.

E sad, iza Facebookova uleta u svijet hardvera stoji njihov ogranak Building 8, kojeg pak čini nekoliko istaknutih bivših Googleovih radnika koji su razvijali – pogađate – projekt Ara. Cijela je stvar još u povojima i nema nikakvih naznaka kad će (i hoće li uopće) ugledati svjetlo dana.

1 Komentar

1 Komentar

  1. 25 srpnja, 2017 at 12:16 am

    Tesko…cak i proekat ara nije zazivio. Kako ce reagovat softver na razlicite komponente.treba to sve isprogramirat da radi kako treba. na drugaciju kameru,vecu bateriju, procesor itd.

Pošalji odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Vrh