Novosti

Galaxy S7 i Snapdragon 410 dominiraju svijetom Androida

Aktualno istraživanje koje je objavio DeviceAtlas, a prenosi Android Headlines, donosi zanimljiv presjek stanja kad je riječ o pametnim telefonima temeljenim na operativnom sustavu Android. Neki podaci su očekivani, dok su drugi prilično iznenađujući.

Krenimo s čipsetom: Qualcomm je očekivano na samome vrhu, no hardver koji se ondje nalazi to nije. Najveći udio drži Snapdragon 410, dok ga u stopu prati Samsungov Exynos 7420. Prema ovim podacima, Nigerija je jedina zemlja u kojoj Mediatek nadmašuje Qualcomm; na svim drugim područjima mu gleda u leđa. Spomenuti Snapdragon 410 je dominantan u zemljama u razvoju, čemu i zahvaljuje prvo mjesto na ljestvici. U razvijenim zemljama kolo vode jaki, noviji čipseti. U SAD-u je, primjerice, na vrhu Snapdragon 820.

Globalno gledajući, radna memorija je također na niskim granama. Iako smo navikli na naslove koji vrište o raskošnih 4, 6 ili 8 GB RAM-a, a sami gledamo kupiti smartfon s najmanje 3 GB, u stvarnosti stvari stoje drukčije. Većina aktivnih telefona koristi 1 odnosno 2 GB radne memorije, a iz DeviceAtlasa kažu kako nije zanemariv udio niti onih sa samo 512 MB, mada nisu prikazani na tablici. Kad je riječ o konkretnim modelima, najkorišteniji uređaji su Galaxy S7, odnosno njegova jača verzija S7 Edge.

 

Komentiraj

Pošalji odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Vrh