Connect with us

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

Novosti

Google i Qualcomm investiraju u HMD Global

HMD Global navodi da će ulaganja biti iskorištena kako bi se ubrzao rast u području 5G tehnologija i da će na tržište lansirati više 5G mobitela.

Foto: Pixabay

HMD Global, tvrtka koja stoji iza Nokia mobitela, objavila je podatke o novoj seriji investicija. Na popisu velikih imena koja su zajedno uložila u ovaj brend, našli su se Qualcomm i Google, što je posebno zanimljivo u svijetu velikog sukoba između SAD-a i Kine, koji se reflektira i na tržište mobilnih uređaja.

Ukupan iznos koji je uložen u tvrtku HMD Global iznosi 230 milijuna dolara. Tvrtka HMD nije objavila imena svih investitora, ali su potvrdili da su Google i Qualcomm investirali sredstva.

Naime, čak i ova informacija je dovoljna da se može naslutiti da će se u budućnosti nastaviti s razvojem Nokia brenda, koji će se oslanjati na softver tvrtke Google i Qualcomm hardver.

HMD Global navodi da će ulaganja biti iskorištena kako bi se ubrzao rast u području 5G tehnologija i da će na tržište lansirati više 5G mobitela, te da bi to trebalo pomoći Nokia mobitelima da stignu do više tržišta širom svijeta, piše GSM Arena.

Osim toga, ovo ulaganje je jasna potvrda da u svjetlu pritisaka na Huawei, Google ne želi dozvoliti da drugi brendovi ostanu prepušteni sami sebi. Štoviše, ovo bi mogao biti znak da Google želi potaknuti rast Nokije.

Budući da tvrtka HMD Global zadržava dio svojih zaposlenika i centar podataka u Finskoj, očekuje se da će zadržati prisustvo u Europi. Tvrtka je za sada uspjela izbjeći unakrsnu paljbu koja se odvija na relaciji Kine i SAD-a, te se očekuje da će tako nastaviti i u budućnosti.

Ostavi komentar

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Oglašavanje

Možda će vas zanimati

Google

Event će biti virtualnog tipa, baš kao i većina takvih događaja u zadnje vrijeme.

Aplikacije

Ažuriranje znači da korisnici Google dokumenata, tablica i prezentacija na mobilnim uređajima više neće trebati pretvarati dokumente Microsoft Officea u format koji funkcionira s...

Google

Google je sada potiho najavio da će se bilo koji pametni telefon s Android 11 operativnim sustavom uskoro moći povezati s Android Autom i...

BlackBerry

U Sjevernu Ameriku i Europu mobitel bi mogao stići već u prvoj polovici 2021. godine.

Oglašavanje