Novosti

Google najavio spajanje Androida i Chrome OS-a

Chromebookovi su veoma popularni u posljednje vrijeme na Amazonu. No, što će se dogoditi ako se obistine priče o spajanju Androida i Chrome OS-a? Šuška se da bi Google jednog dana zaista mogao stvoriti kombinaciju ova dva operativna sustava, a taj je dan, kako se sad čini, sve bliži.

Taj potez ima smisla ako znamo da su Android i Chrome OS stvoreni na Linuxovoj platformi, koja na razne načine podržava dostupne aplikacije te s kojima dijeli iste osnove. Android će pritom stvoriti vlastitu distribucijsku mrežu s obzirom na to da je Chrome OS baziran na Gentoo Linuxu.

Oba operativna sustava će imati svoje prednosti koje će moći dovesti na bilo koji uređaj, bez obzira radilo se o tabletu, stolnom računalu ili pametnom telefonu. Android, koji se koristi na više od milijardu uređaja u svijetu, uključuje najmoderniji operativni sustav koji krajnjim korisnicima omogućuje pristup prema više od milijun aplikacija. S druge strane, Chrome OS je pokazao da ima aplikacije bazirane na webu koje su najpogodnije korisnicima. Uz, to Android je opterećen nekim verzijama koje su iznimno zahtjevne za nadogradnju, pa će se mogućim spojem ova dva operativna sustava to riješiti.

U tom slučaju imalo bi više smisla eksperimentirati s mobilnim uređajima kao primarnim uređajima za rad. Neke stvari već djeluju u tom smjeru, poput primjerice, Chromecasta koji radi na verziji za Android ili Pixel C Android tableta.

Sudeći prema napisima u The Journalu, do braka između Androida i Chrome OS-a ostalo je nešto više od godinu dana. Naime, pojavljivanje Android Chrome OS-a očekuje se tek u 2017. godini.

Izvor: Clan5

2 komentara

2 Comments

  1. 1 studenoga, 2015 at 7:38 pm

    Loš spoj.

  2. 1 studenoga, 2015 at 7:46 pm

    To je to!

Pošalji odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Vrh