Geekmaxi
Novosti

Google Play trgovina odsad rangira aplikacije i po kvaliteti

Foto: Pixabay

Google je napravio neke promjene unutar svoje digitalne trgovine Play Store. Tvrtka je najavila da je nedavno počela ugrađivati ​​signale kvalitete aplikacije u svoje algoritme rangiranja. Praktično to znači da će aplikacije više kvalitete, odnosno one koje nemaju problema sa stabilnosti i redovnim rušenjima, u rezultatima pretraživanja unutar Play trgovine biti više rangirane od sličnih aplikacija niže kvalitete.

Google je rekao da ova promjena ima pozitivan utjecaj na angažman, jer korisnici koji na svojim uređajima instaliraju aplikacije više kvalitete, iste više koriste i ne deinstaliraju ih toliko često koliko je to slučaj s aplikacijama niže kvalitete.

Tvrtka se zalaže za pružanje najboljeg korisničkog iskustva Play trgovine, što je glavni razlog za tu promjenu, prenosi Android Authority. Google tvrdi da je interna analiza recenzija aplikacija pokazala da 50 posto recenzija s 1 zvjezdicom spominje stabilnost kao glavni problem. Stoga se ključ za poboljšanje rejtinga, zadržavanja korisnika i monetizaciju za razvojne programere nalazi u performansu aplikacije. To je razumljivo samo po sebi – nitko ne želi aplikacije koje neobuzdano crpe bateriju ili RAM, sporo se podižu i redovno se ruše, bez obzira koliko je dobra dotična aplikacija ili igra.

Da bi se više usredotočili na performanse, razvojni programeri mogu se koristiti Play konzolom kako bi pronašli niz problema s kvalitetom koje mogu popraviti. Aplikacija Android Vitals, primjerice, može identificirati ključne probleme s performansama koje su prijavili uređaji na kojima se upotrebljava aplikacija. Tu je i izvješće prije pokretanja, koje prikazuje rezultat testiranja alfa ili beta aplikacije. Na taj način moguće je točno znati koji se problemi trebaju riješiti prije lansiranja apdejta.

Tražili ste:

  • instaliranje trgovina play (1)
Komentiraj

Pošalji odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Vrh