Novosti

HTC One stigao u Hrvatsku

HTC One telefoni zainteresirali su nas već kada su se pojavile prve informacije o njima, a neskriveno smo im se divili kada smo ih nedavno prvi put vidjeli u živo na MWC skupu u Barceloni.

Uz presedan da je već jučer krenula prodaja modela One X, danas smo imali priliku “upoznati” nove HTC-ove smartfone na zagrebačkoj prezentaciji. I to je ono što valja pohvaliti – iznimno kratak rok od svjetske promocije do dolaska na naše tržište, što baš i nije bio čest slučaj do sada!

„Nova HTC One serija fokusirana je na osobne doživljaje korisnika – zato HTC u novim uređajima donosi iznimne karakteristike – nevjerojatnu kameru i autentičan zvuk“, izjavio je na konferenciji za novinare Marko Savković, product manager za Centralnu i Istočnu Europu HTC-a.

O osnovnim tehničkim značajkama serije HTC One već smo više puta pisali, pa ponovimo samo ono osnovno. Svi dolaze s Androidom 4.0 (ICS) uz HTC Sense 4 korisničko sučelje, a model One X baziran je četverojezgrenom 1,5 GHz procesoru Nvidia Tegra 3, ima ekran od 4,7 inča (720×1280), izrađen od vrlo otpornog Gorilla Glassa; One S je nešto kompaktniji i tanji (7,9 mm), s ekranom od 4,3 inča (540×960) i dvojezgrenim procesorom Qualcomm Snapdragon S4; i na koncu One V je najmanjih dimenzija, s ekranom od 3,7 inča (480×800) i jednojezgrenim 1 Ghz Qualcomm Snapdragon procesorom.

Modeli X i S imaju impresivne fotoaparate HTC ImageSense, koji vrlo brzo snimaju i dobro se nose s lošim uvjetima snimanja (nedostatkom svjetla i sl.), a imaju i mogućnost istovremenog snimanja videa i fotografija.

Zanimljivo je da svi korisnici smartfona iz One serije besplatno dobivaju pravo na korištenje 25 GB prostora Dropboxa, popularnog servisa za pohranu podataka!

U prodaji je trenutno dostupan samo model One X (za sada samo u Vipu, no već za tjedan dana i u T-mobileu i u Tele 2), do kraja travnja pojavit će se i One V, samo u T-mobile ponudi, dok model One S moramo čekati do srpnja.

Komentiraj

Pošalji odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Vrh