LG

HTML na LG Mini uređaju

Tvrtka LG Electronics (LG), globalni vođa u tehnološkim inovacijama u području mobilnih komunikacija, najavila je lansiranje novog malenog LG Mini (LG GD880) mobilnog uređaja koji uvodi novine u korištenje weba. LG Mini bit će prvi uređaj koji će koristiti web preglednik, u ovom slučaju Phantom Browser, koji će biti kompatibilan s HTML5 tehnologijom. HTML5 nadograđena je verzija HTML prezentacijskog jezika koji se koristi pri prikazivanju web sadržaja. Koristeći HTML5 pregledavanje će biti brže i stabilnije pošto je glavna odlika HTML5 verzije bolje upravljanje multimedijom. Mini će također omogućiti brže korištenje aplikacija društvenih mreža.

LG Mini ima ekran na dodir veličine 3.2 inča, što je napredak kod uređaja s ekranom na dodir. Sučelje bez tipki uklapa se u jednostavnost dizajna koji već je bio nagrađivan pa se u LG-u nadaju da će ga korisnici dobro prihvatiti.

„Naše istraživanje pokazalo je da većina ljudi misli da su mobilni uređaji s ekranom na dodir preglomazni i teški za korištenje“, izjavio je Skott Ahn, predsjednik i izvršni direktor LG Electronics Mobile Communications tvrtke. „Želimo razvijati LG Mini na način da ga prilagodimo korisnicima, od samoga dizajna do korištenja Internetom“, nadodao je.

LG Mini prvi je uređaj iz LG-eve ponude koji koristi Phantom preglednik web sadržaja. Phantom je dizajniran na način da se i složene web aplikacije prikazuju na uređaju bez ograničenja u brzini. Ovo se može zahvaliti podrškom HTML5 standarda kao i ubrzanom obradom već poznatih web tehnologija. Mini ima dovoljno memorijskog prostora te podržava višezadaćnost, što omogućuje korisnicima da imaju više otvorenih programa odjednom.

Kako Phantom podržava HTML5, Mini omogućuje korištenje Google Latitude, Gmail, Google Calendar, Google Maps i Google Buzz usluga kao i pri stolnom računalu. Ubrzana obrada JavaScript skriptnog programskog jezika te Flash sadržaja, omogućiti će uživanje u novim tehnologijama koje se nalaze na webu, od pregledavanja video isječaka YouTube-u do pregledavanja animacija. Također, omogućeno je povećavanje i smanjivanje web stranica, što u potpunosti olakšava pregledavanje web sadržaja običnim korisnicima.

Od ostalih funkcionalnosti treba spomenuti olakšano korištenje aplikacija društvenih mreža, na primjer Facebooka i Twittera, kako bi korisnici ostali u vezi sa svojim najbližima. LG Mini preko LG Air Sync programske podrške bežično sinkronizira podatke i nadograđuje uređaj kako bi bio kompatibilan s najnovijim tehnologijama. Ako nema bežične veze, uređaj se može spojiti na stolno računalo i aplikacija će automatski obaviti potrebne akcije.

LG-eva nova On Screen funkcionalnost omogućuje spajanje uređaja na stolno računalo da način da se mobitel i računalo sinkroniziraju. Sadržaj ekrana (desktop) na uređaju se prebacuje na računalo. Korisnici tako mogu izravno prebacivati podatke s uređaja na računalo i obrnuto.

LG također nudi aplikacije koje donose najnovije i najbitnije vijesti iz svijeta, od politike do sporta. Aplikacije razvijene od BBC-a i AccuWeathera dolaze s uređajem, kao i aplikacije medijskih brendova kao što su Amazon, CNN International, The New York Timer, eBay i Fox News koje će se moći probaviti korištenjem LG Widget Gallery usluge. LG je najavio da će se broj aplikacija poznatih brendova u „galeriji“ s vremenom povećati.

LG Mini također nudi aplikacije za slanje maila, 5.0 megapikselnu kameru, Wi-Fi za bežični pristup Internetu, GPS navigaciju, korištenje FM radiom kao i korištenje 7.2 Mbps brzim HDSPA komunikacijskim protokolom.

Puštanje u prodaju LG Mini-a se očekuje u travnju,a cijena će varirati od države do države.


Komentiraj

Pošalji odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Vrh