Novosti

Jeftino, a dobro: ovo su mobiteli za manje od 100 eura

Još smo jednom pretražili trgovine u potrazi za jeftinim, a dobrim pametnim telefonima koji nude dugotrajno zadovoljstvo korištenja, a sve u okviru vrlo prihvatljivih cijena. Ovog puta smo se zaputili na Tomtop i pronašli tri itekako dobra uređaja.

Prvi među njima je LeEco Le S3 (X626). Ova kompanija trenutno se nalazi u vrlo nezgodnoj situaciji jer su im potonule neke akvizicije izvan matičnog poslovanja, što je za sobom povuklo i sekciju mobilne telefonije. Stoga se njihovi uređaji sad mogu naći po jako dobroj cijeni, jer izgleda da LeEco ispod cijene daje telefone kako bi spasio što se spasiti da. Cijena mu je 700 kuna, što prevedeno u specifikacije izgleda izvrsno: 5,5 inča ekrana u Full HD rezoluciji, baterija kapaciteta 3.000 mAh te izvrsne kamere razlučivosti 21 MP (zadnja) odnosno 8 MP (prednja). Aplikacije melje Helio X20 uz pomoć 4 GB radne memorije. Interna memorija donosi prostor od 32 GB, a za nešto više dolara na raspolaganju je i verzija s dvostruko više prostora.

Sljedeći na tapeti je Oukitel C8, mobitel o kojem smo već ranije pisali. Najjeftiniji je na popisu, jer košta tek 480 kuna. Riječ je o pokušaju Oukitela da se ugura na tržište telefona sa zaslonom bez rubova; ovaj ima dijagonalu od 5,5 inča i odnosom stranica 18:9. Zanimljivo zvuče i kamere, čiji senzori imaju 13 MP (zadnja strana) odnosno 8 MP (prednja strana telefona). Mediatekov MT6737 zadužen je za performanse, pri čemu mu asistira 2 GB radne memorije. Android 7 već se nalazi na 16 GB internog skladišnog prostora. Odličan izbor za one plitkog džepa.

Kad govorimo o mogućnostima, negdje između prethodna dva mobitela mjesto je za Vernee M5. Također smo ga već spominjali, ali dobar je pa ga evo opet. S dijagonalom od 5,2 inča nešto je manji od ranije navedenih, ali se zato ističe sa sjajnih 4 GB radne i 64 GB interne memorije. U baratanju aplikacijama služi dokazani MT6750, a to nije težak zadatak kad se za radnu podlogu ima uglađeni Android 7. Cijena mu je 730 kuna, u što je uračunata kamera sa senzorom od 13 MP. Sprijeda je pak senzor od 8 MP.

Ovo, dakako, nije niti približno sve što se na Tomtopu nudi, pa vas pozivamo da se za više informacija prošetate njihovom stranicom. Svakako povedite računa kako gore navedene cijene ne uključuju 25% na ime PDV-a, koliko ćete platiti prilikom uvoza robe izvan EU.

1 Komentar

1 Komentar

  1. 1 siječnja, 2018 at 7:28 pm

    Ljepo izgleda ! Sviđaju mi se svi koje sam vidio ali ponajviše ovaj jeftini za 50€! No volio bi ga vidjet uživo na recenziji ! L.P. i SRETNA VAM NOVA GODINA I SVE NAJBOLJE A PONAJVIŠE ZDRAVLJA !!! BRANKO!

Pošalji odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Vrh