Novosti

Jeste li ikad nekome poslali svoj obnaženi selfie? Ovaj novi japanski mobitel će vas u tome spriječiti!

Foto: Twitter / @livedoornews

Jeste li ikad do sad nekome poslali svoj razgolićeni selfie? Ako jeste, budite sigurni da niste jedini…

Prema jednom istraživanju od prije nekoliko godina, čak 50 posto odraslih Amerikanaca šalje ili je bar jednom poslalo nekome svoju golu fotografiju ili video. Istraživanje ženskog magazina Cosmopolitan pokazalo je da se 89 posto djevojaka – milenijalki fotografiralo golo.

Ali tko kupi, ili kome kupe, ovaj mobitel, to više neće moći raditi…

Japanski “budget” Android mobitel Tone e20 ima ekran od 6,26 inča, opremljen je sustavom od tri kamere i košta samo 180 dolara. I ništa tu ne bi bilo čudno, da nije njegove glavne karakteristike.

Tone e20 opremljen je Smartphone Protection softverom, temeljenom na umjetnoj inteligenciji, koji je u stanju detektirati kad netko želi slikati golu selfie fotografiju i to onemogućuje.

Ako algoritam softvera za obradu posumnja da se na fotografiji radi o prikazu golog tijela, softver će onemogućiti njeno spremanje u galeriju mobitela.

Ova opcija je smišljena s namjerom da zaštiti mlade Japance od pravljenja fotografija zbog kojih bi jednoga dana mogli požaliti. e20 ima i mogućnost povezivanja s mobitelom druge osobe, pa tako sam uređaj može roditeljima poslati upozorenje o tome da je njihovo dijete pokušalo slikati neprikladnu fotografiju, piše Cnet.

Umjetnu inteligenciju koja je u stanju prepoznati sadržaj fotografija upotrebljavaju Facebook i Google za sprječavanje širenja nepoželjnog i ilegalnog sadržaja.

Komentiraj

Pošalji odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Vrh