Novosti

Kakav kralj: Xiaomi Mi 9 i dalje dominira na listi najjačih smartfona

Poznati benchmark test, Antutu, na svojoj je službenoj stranici objavio listu najjačih pametnih telefona za travanj ove godine. Treći mjesec za redom listu predvodi Xiaomi Mi 9, aktualni flagship ove kompanije. Zapravo, prva tri mjesta pripadaju Xiaomiju, a rezultat se odnosi na prosječan broj bodova na Antutu testu postignutih između 1. i 30. travnja.

Prvi na listi je Xiaomi Mi 9 Explorer Edition, a odmah do njega je “obični” Xiaomi Mi 9. Treći je opet Xiaomi, ovog puta njihova igraća platforma Black Shark 2. Četvrti je novi uređaj listi, Meizu 16s. Lijepo je vidjeti kako ova kompanija nakon duže vremena opet ima uređaj za najviše domete. Važno je istaknuti kako prvih osam mjesta drže mobiteli temeljeni na Qualcommovu najjačem čipu Snapdragon 855. Deveti je Nubia Red Magic Mars, još jedan smartfon namijenjen igranju, temeljen na prošlogodišnjem Snapdragonu 845. Posljednji je Honor V20, koji u sebi ima Kirin 980, trenutno najjači čip kojeg je proizveo Huawei.

Kao što vidite, na listi nema nekih flagshipa koji ovdje trebaju biti: Huawei P30 Pro, Oppo Reno, Lenovo Z6 Pro i Nubia Red Magic 3, recimo. Hoće, bit će, ali tek sljedeći mjesec. Pojavili su se u prodaji tijekom četvrtog mjeseca, zbog čega nisu ispunili uvjet za testiranje. Zato na sljedećoj listi, onoj koja će biti objavljena za mjesec dana, očekujte krupne promjene i moguću smjenu na vrhu.

Komentiraj

Pošalji odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Vrh