Connect with us

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

Novosti

Microsoft lansira Surface Duo, mobitel s dva ekrana

Za razliku od Samsung Galaxy Z Fold 2 uređaja, koji ima jedan zaslon napravljen od specijalnog savitljivog stakla, Duo sadrži dva tradicionalna zaslona odvojena spojnicama.

Foto: Microsoft

Tvrtka Microsoft najavila je da će se pametni telefon s dva ekrana Surface Duo, koji radi na Alphabet Android operativnom sustavu, naći u trgovinama od 10. rujna po početnoj cijeni od 1.399 dolara.

Mobitel Surface Duo zatvara se kao knjiga. Za razliku od Samsung Galaxy Z Fold 2 uređaja, koji ima jedan zaslon napravljen od specijalnog savitljivog stakla, Duo sadrži dva tradicionalna zaslona odvojena spojnicama, ali sinkronizirana da rade zajedno.

Na medijskom briefingu uoči najave Surface Duo, rukovodstvo tvrtke Microsoft predstavilo je ovaj mobitel kao alat za produktivnije obavljanje poslova uz korištenje njihovih aplikacija. Mnogi ljudi, pogotovo biznismeni, koriste dualne monitore na svojim osobnim računalima, što im bitno olakšava određene poslove i zadatke, a Microsoft smatra da bi Surface Duo mogao predstavljati isto samo u mobilnoj verziji.

Na primjer, u Teams chat aplikaciji tvrtke, video chat zauzima jedan zaslon, dok drugi ekran prikazuje chat u pisanom obliku.

Postavke s dvostrukim zaslonom također će omogućiti korisnicima uparivanje aplikacija koje nisu Microsoftove, poput istovremenog pokretanja društvenih mreža kao što su Instagram i Twitter.

Iz tvrtke navode da su se prednarudžbe za ovaj uređaj počele zaprimati jučer putem njihove web stranice, AT&T-a i BestBuy-a.

Uređaj će raditi na bežičnim mrežama kompanija AT&T, Verizon Communications Inc i T-Mobile US Inc, prenosi Reuters.

Surface Duo nema podršku za 5G, a uređaj će isprva biti dostupan samo u Sjedinjenim Američkim Državama. Tvrtka nije otkrila kad će se Surface Duo pojaviti i na ostalim tržištima.

Ostavi komentar

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Oglašavanje

Možda će vas zanimati

Novosti

Prošle godine Microsoft je nakon dugog nagoviještanja konačno ugasio svoj operativni sustav za pametne telefone. No, to ne znači da se ova korporacija povukla...

Novosti

Nakon što je još prije nekoliko mjeseci Microsoft službeno odustao od podrške za Windows Phone 8.1, što su mnogi (uključujući i Geek.hr portal) proglasili...

Novosti

Upravo je zatvoreno jedno poglavlje mobilne telefonije. Danas je, naime, Microsoft službeno prestao pružati podršku za Windows Phone 8.1, svoju sad već vremešnu inačicu...

Aplikacije

Pohrana podataka u oblaku posljednjih je godina sve popularnija. Postalo je nepotrebno gomilati podatke na vlastitom disku, jer ih je jednostavnije pohraniti na neki...

Oglašavanje