Novosti

Microsoft ograničio broj aplikacija na Marketplaceu

Microsoft je na službenom blogu objavio kako će ograničiti broj aplikacija po programeru na 20 dnevno. Cilj promjene je poboljšanje korisničkog iskustva na Marketplaceu, a nova politika je implementirana temeljem povratne informacije od zajednice.

U Microsoftu navode kako pojedine tvrtke objavljuju stotine aplikacija dnevno. Iako su ove aplikacije u skladu sa certifikacijskim zahtjevima i daju korisnicima širu ponudu, one ujedno degradiraju sveukupno korisničko iskustvo. Objavljivanjem stotina novih aplikacija dnevno, kategorija “What`s New” na portalu se neprestano mijenja i gubi svoj smisao, a sveopći dojam korisnika je jako loš.

U Microsoftu smatraju kako Marketplace treba održavati balans između kvalitete, izbora i raznolikosti sa korisničkim iskustvom.

Od danas, svaki razvojni programer može objaviti 20 aplikacija dnevno. Razvijatelji i dalje mogu slati više od 20 aplikacija, ali samo 20 će ih biti odobreno u jednom danu. Mnoge od nedavno objavljenih aplikacija biti će obrisane sa Marketplacea, a Microsoft će razvojnim programerima i tvrtkama pomoći da smanje broj aplikacija koje su slične funkcionalnosti.

Blog i čitav članak možete pronaći klikom na sljedeći link.


Komentiraj

Pošalji odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Vrh